Hirdetés

Hirdetés

Magamról

A Párbeszéd Magyarországért Párt XVIII. kerületi alpolgármestere vagyok.

2010-2019 között önkormányzati képviselőként, a 2019 évi önkormányzati választások óta pedig a kerületi demokratikus ellenzéki erők összefogásának jóvoltából külsős alpolgármesterként végezhetem munkámat a kerület érdekében. Építész és településtervező, városgazdász végzettségem okán a terület- és település-fejlesztés, környezetvédelem és a fővárosi kapcsolattartás tartozik alpolgármesteri portfóliómba.

Állandó oldalak

Találkozzunk a Facebookon!

  

Szerintem ...

Szerintem ez a minimum

Friss topikok

Címkék

2019 (2) 56 (1) akciók (4) állatvédelem (1) alpolgármester (1) Bajnai (1) beiratkozás (1) beszámolók (10) bevándorló (2) BKK (1) Bogányi-zongora (1) Bókaytelep (6) Bókay iskola (1) Budapest (4) civil (1) COVID-19 (2) csapadékvíz (1) csatorna (2) csatornázás (3) díjazás (1) Dömötör (2) egészségügy (2) egyesült ellenzék (1) együttműködés (2) energetika (1) energiabeszerzés (2) építőipar (1) érdekérvényesítés (1) erdőírtás (1) események (1) EU (1) EU-s projektek (2) FCSM (2) FIDESZ (18) Flór Ferenc utca (1) főpolgármester (1) forgalomszervezés (2) Főváros (3) FTSZV (1) gárda (1) gazdaság (1) Gilice tér (2) Grren Belt (1) gyermekéhezés (1) Halmierdő (2) helyi politika (21) hírek (13) iskola (5) Karácsony (3) Karácsony Gergely (4) kéményseprés (1) kerület (1) KKK (1) környezetvédelem (8) Környezetvédelmi Világnap (1) korszerűsítés (1) közbiztonság (5) közérdekű (13) közlekedés (2) közmeghallgatás (3) közpolitika (10) közszolgáltatás (1) köztartozás-mentesség (1) Krisár (1) KT-ülés (11) Kubatov (2) Kucsák (9) külpolitika (2) Külső Kerületi Körút (1) Kunhalmi (4) Kunhalmi Ágnes (5) lakásépítés (1) Lakatostelep (1) lakópark (1) Lévai (1) Liptáktelep (1) LMP (2) M0 (9) magasház (1) Magnet Bank (1) Matolcsy (1) megemlékezés (1) menekült (2) menkült (1) MIBU (1) migráns (2) MNB (1) Momentum Mozgalom (1) népírtás (1) NER (1) offshore (1) oktatás (2) OLAF (1) önkéntesek (2) önkormányzati választás (4) órarend (1) örmények (1) országos (23) országos lista (1) pályázat (1) Párbeszéd (73) Párbeszéd Magyarországért (89) Párizs (1) Pestszentimre (3) Pestszentlőrinc (9) Péterhalmi erdő (3) Petrovai (4) Petrovai László (4) PM (83) polgármester (2) program (2) Rendessytelep (1) rendezvény (8) rezsiharc (1) Scheiring Gábor (1) Simon (2) Somody (1) sport (1) Szabó Rebeka (1) Szaniszló (4) Szaniszló Sándor (4) tájékoztatás (6) team Szaniszló (1) terror (2) TFFB (3) törvénykezés (1) Trianon (1) Ughy (21) ügyek (61) ünnep (6) útépítés (2) vagyonnyilatkozat (1) válaszolok (2) választás 2018 (1) választás 2019 (1) vélemény (6) XVIII. kerület (3) Zöld Gyűrű (1) Címkefelhő

Feedek

16.
'15 december

A klipper

Petrovai  |  Szólj hozzá!

Orbán Viktor miniszterelnök Székesfehérvárott a Modern Városok Program helyi állomásán 2015.05.26-án:

Van itt egy-két dolog, amit szeretnék – ha megengedik – a megállapodás konkrét tartalmát megelőzően szóba hozni. Az első dolog, hogy emlékezzünk meg arról, hogy ennek a városnak Hóman Bálint volt az országgyűlési képviselője, akit nemrégiben jogi értelemben teljes mértékben rehabilitáltak. Ez a városunk rehabilitációját is jelenti, ezért üdvözöljük ezt a döntést, és örülök annak, hogy Hóman Bálint emléke Székesfehérvár városából nem tűnik el, és reméljük, hogy hamarosan a tudományos és közéleti rehabilitáció is meg fog történni.

(forrás: Miniszterelnöki Kabinetiroda- beszédek, interjúk, publikációk)

Orbán Viktor miniszterelnök a Magyar Országgyűlésben 2015.12.15-én a Székesfehérvárra tervezett Hóman Bálint szobor kapcsán:

Megszállt ország voltunk. A megszálló hatalmakkal való kollaborálásnak különböző okai, minősége, mélysége és egyebek lehet ... ezekbe nem kívánok belemenni, csak azt a tényt rögzítem, hogy olyan politikusnak nem átomgathatja a Kormány a szoborállítását, aki elnyomókkal működött együtt, és kollaborált Magyarország elnyomóival.

(forrás: ATV Híradó 02:15-től)

Pragmatizmus

A pragmatizmus amerikai eredetű filozófiai irányzat, mely szerint egy elmélet igazsága vagy helyessége annak gyakorlati működőképességében és eredményességében nyilvánul meg.

(forrás: Wikipédia)

(A klipper - a 19. századtól már elméleti számítások alapján tervezett gyorsjáratú, karcsú hajók a vitorlázás csúcsát jelentették. Ami ezzel a technológiával elérhető volt, azt a klipperek tudták. A képen egy utángyártott példány, az 5 árbócos Royal Clipper látáható. Egy svéd cég tulajdona és kifejezetten turisztikai célokat szolgál.) 

Mostanában megy gyermekkorom egyik kedvenc sorozata, az Onedin család c. angol saga  ismétlése valamelyik kereskedelmi adón. A minap belenéztem, és épp azt az üzleti tárgyalást volt szerencsém végigkövetni, ahol döntés születik az első kereskedelmi gőzhajó megépítésére szervezendő részvénytársaság létrehozásáról. Az indok: James Onedin rájött, hogy bár a mindig szélbe forduló vitorla is mozgatja a hajót, a kedvezőtlen széljárás esetén tetemes késéssel és így veszteséggel kell számoljon. Ezzel szemben a gőzhajó nem függ a szeszélyes szelektől, és csak a kormányoson múlik, hogy időben, épen célhoz érnek-e. A családi vállalkozás célja ugyanis nem pusztán önmagában a hajók mozgatása, hanem egyúttal a célok elérése is.

Amennyire vissza tudok emlékezni a sorozat képsőbbi epizódjaira, a vállalkozás kezdetben hatalmas kudarcokba fut bele, mert a technológia még kiforratlan, idővel azonban konszolidálódik a helyzet és a realizált nyereség kárpótolja a családot.

A vitorlás hajók pedig - legyen négy, öt vagy akár hat árbócuk is - idővel eltűnnek a tengerekről s manapság legfeljebb múzeumokban vagy luxus-utazási irodák prospektusaiban találkozunk velük, mint egy letűnt kor technikailag ugyan tökéletesen kiforrott, ámde hatékonytalan közlekedési eszközeivel.

Címkék: országos Párbeszéd Párbeszéd Magyarországért PM

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://petrovai.blog.hu/api/trackback/id/tr768176378

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása