Hirdetés

Hirdetés

Magamról

A Párbeszéd Magyarországért Párt XVIII. kerületi önkormányzati képviselője vagyok.

A 2014 évi önkormányzati választáson a kerületi demokratikus ellenzéki erők összefogásának listájáról kerültem a testületbe. A PM két képviselővel vesz részt a munkában. Kezdetben Horváth Zsófia képviselőtársammal alkottuk a PM kerületi képviselőcsoportját, 2017 januárja óta pedig Somody László frakciónk másik tagja. Jómagam építész és településtervező, városgazdász végzettségem okán a Településfejlesztési és Fenntartható Fejlődés Bizottságának vagyok tagja.

Állandó oldalak

Találkozzunk a Facebookon!

  

Szerintem ...

Szerintem ez a minimum

Friss topikok

Címkék

2019 (2) 56 (1) akciók (4) állatvédelem (1) alpolgármester (1) Bajnai (1) beiratkozás (1) beszámolók (5) bevándorló (2) BKK (1) Bogányi-zongora (1) Bókaytelep (6) Bókay iskola (1) Budapest (4) civil (1) csapadékvíz (1) csatorna (2) csatornázás (3) díjazás (1) Dömötör (2) egészségügy (2) egyesült ellenzék (1) együttműködés (2) energetika (1) energiabeszerzés (2) építőipar (1) érdekérvényesítés (1) erdőírtás (1) események (1) EU (1) EU-s projektek (2) FCSM (2) FIDESZ (18) főpolgármester (1) forgalomszervezés (2) Főváros (3) FTSZV (1) gárda (1) gazdaság (1) Gilice tér (2) Grren Belt (1) gyermekéhezés (1) Halmierdő (1) helyi politika (21) hírek (13) iskola (5) Karácsony (3) Karácsony Gergely (4) kéményseprés (1) kerület (1) KKK (1) környezetvédelem (8) Környezetvédelmi Világnap (1) korszerűsítés (1) közbiztonság (5) közérdekű (13) közlekedés (2) közmeghallgatás (3) közpolitika (10) közszolgáltatás (1) köztartozás-mentesség (1) Krisár (1) KT-ülés (11) Kubatov (2) Kucsák (9) külpolitika (2) Külső Kerületi Körút (1) Kunhalmi (4) Kunhalmi Ágnes (5) lakásépítés (1) Lakatostelep (1) lakópark (1) Lévai (1) Liptáktelep (1) LMP (2) M0 (9) magasház (1) Magnet Bank (1) Matolcsy (1) megemlékezés (1) menekült (2) menkült (1) MIBU (1) migráns (2) MNB (1) Momentum Mozgalom (1) népírtás (1) NER (1) offshore (1) oktatás (2) OLAF (1) önkormányzati választás (4) órarend (1) örmények (1) országos (23) országos lista (1) pályázat (1) Párbeszéd (73) Párbeszéd Magyarországért (89) Párizs (1) Pestszentimre (3) Pestszentlőrinc (9) Péterhalmi erdő (3) Petrovai (4) Petrovai László (4) PM (83) polgármester (2) program (2) Rendessytelep (1) rendezvény (8) rezsiharc (1) Scheiring Gábor (1) Simon (2) Somody (1) sport (1) Szabó Rebeka (1) Szaniszló (4) Szaniszló Sándor (4) tájékoztatás (6) team Szaniszló (1) terror (2) TFFB (3) törvénykezés (1) Trianon (1) Ughy (21) ügyek (60) ünnep (6) útépítés (2) vagyonnyilatkozat (1) válaszolok (2) választás 2018 (1) választás 2019 (1) vélemény (6) XVIII. kerület (3) Zöld Gyűrű (1) Címkefelhő

Feedek

... szokták mondani, ha nyilvánvaló változás történik egy-egy területen. Magam sem tudok mást tanácsolni: érezzétek a különbséget múlt és jelen között!

Volt egyszer egy halastavacska a Bókay-kertben. Fóliás ugyan, mégis természetközeli állapotú. Még a vízpótlás is egy kis patakot imitált (igaz annak környezetének kialakítására már korábban sem vette senki a fáradtságot). A tó közepén  kis nádas, benne tavirózsák, halak, békák, rajta átívelő fa híd, melyen régebben még át is kelhetet, akinek erre volt kedve. Elsősorban a gyerekek kedvence volt. Így nézett ki - tette közzé egykor büszkén a Városgazda honlapja:

bokay-kert-12.jpg

A tavacska egykor ... (forrás: Városgazda 18 honlapja - A galériában mai napig látható a fotó)

Idővel a hidat lezárták, mert nem volt rajta korlát, néhány eleme pedig labilissé, így a szerkezet balesetveszélyessé vált. Hónapok teltek el így. A szalaggal lezárt híd, mint egy bűnügyi helyszín ott árválkodott a Kert közepén nagyon sokáig ... aztán megjelentek a "jó munkás emberek", és én naív azt gondoltam, hogy

  • rendbe rakják a hídelemeket,
  • kerül korlát a hídra
  • kicsit javítanak a tópart és a vízbefolyó megjelenésén, és fólia helyett a jövőben görgeteg-kavicsok és vizinövények szegéylezik majd a vízfelületet.

Tévedtem. Előbb a tavat csapolták le, majd a fóliát is felszedték. Nagyfelújítás - gondoltam ekkor -, derék dolog, ráfért már!

Aztán eltűnt a híd, helyette pedig zsaluköveket kezdtek rakni itt-ott az emberek. E pontnál már elpárologtak illúzióim, és ma, amikor ismét dolgom volt arra, kicsit félve néztem meg, mi lett a tavacskából. Hát ez:

img_1128.JPG

... és most.

Rideg, élettelen betonmedence, ahol még a pár mutatóba elhelyezett növény sem nyert kapcsolatot az anyafölddel: sikerült még azokat is beton ládákba zárni.

Érezzétek a különbséget!

(Azon gondolkoztam, hogy ha az én kertemben áll elő az a helyzet, hogy jelentősen fel kell újítanom a kerti tavat és környékét, vajon adok-e egyetlen megveszekedett forintot is azért, hogy fejébe ez a látvány fogadjon a korábbi helyett?  És arra jutottam, hogy egészen biztosan nem. Nem hogy forintot, még fillért sem! ... S mindeközben lépten-nyomon azt kell olvasnom: "Jó kezekben a kerület!")

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://petrovai.blog.hu/api/trackback/id/tr112924897

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.