Hirdetés

Hirdetés

Magamról

A Párbeszéd Magyarországért Párt XVIII. kerületi alpolgármestere vagyok.

2010-2019 között önkormányzati képviselőként, a 2019 évi önkormányzati választások óta pedig a kerületi demokratikus ellenzéki erők összefogásának jóvoltából külsős alpolgármesterként végezhetem munkámat a kerület érdekében. Építész és településtervező, városgazdász végzettségem okán a terület- és település-fejlesztés, környezetvédelem és a fővárosi kapcsolattartás tartozik alpolgármesteri portfóliómba.

Állandó oldalak

Találkozzunk a Facebookon!

  

Szerintem ...

Szerintem ez a minimum

Friss topikok

Címkék

2019 (2) 56 (1) akciók (4) állatvédelem (1) alpolgármester (1) Bajnai (1) beiratkozás (1) beszámolók (10) bevándorló (2) BKK (1) Bogányi-zongora (1) Bókaytelep (6) Bókay iskola (1) Budapest (4) civil (1) COVID-19 (2) csapadékvíz (1) csatorna (2) csatornázás (3) díjazás (1) Dömötör (2) egészségügy (2) egyesült ellenzék (1) együttműködés (2) energetika (1) energiabeszerzés (2) építőipar (1) érdekérvényesítés (1) erdőírtás (1) események (1) EU (1) EU-s projektek (2) FCSM (2) FIDESZ (18) Flór Ferenc utca (1) főpolgármester (1) forgalomszervezés (2) Főváros (3) FTSZV (1) gárda (1) gazdaság (1) Gilice tér (2) Grren Belt (1) gyermekéhezés (1) Halmierdő (2) helyi politika (21) hírek (13) iskola (5) Karácsony (3) Karácsony Gergely (4) kéményseprés (1) kerület (1) KKK (1) környezetvédelem (8) Környezetvédelmi Világnap (1) korszerűsítés (1) közbiztonság (5) közérdekű (13) közlekedés (2) közmeghallgatás (3) közpolitika (10) közszolgáltatás (1) köztartozás-mentesség (1) Krisár (1) KT-ülés (11) Kubatov (2) Kucsák (9) külpolitika (2) Külső Kerületi Körút (1) Kunhalmi (4) Kunhalmi Ágnes (5) lakásépítés (1) Lakatostelep (1) lakópark (1) Lévai (1) Liptáktelep (1) LMP (2) M0 (9) magasház (1) Magnet Bank (1) Matolcsy (1) megemlékezés (1) menekült (2) menkült (1) MIBU (1) migráns (2) MNB (1) Momentum Mozgalom (1) népírtás (1) NER (1) offshore (1) oktatás (2) OLAF (1) önkéntesek (2) önkormányzati választás (4) órarend (1) örmények (1) országos (23) országos lista (1) pályázat (1) Párbeszéd (73) Párbeszéd Magyarországért (89) Párizs (1) Pestszentimre (3) Pestszentlőrinc (9) Péterhalmi erdő (3) Petrovai (4) Petrovai László (4) PM (83) polgármester (2) program (2) Rendessytelep (1) rendezvény (8) rezsiharc (1) Scheiring Gábor (1) Simon (2) Somody (1) sport (1) Szabó Rebeka (1) Szaniszló (4) Szaniszló Sándor (4) tájékoztatás (6) team Szaniszló (1) terror (2) TFFB (3) törvénykezés (1) Trianon (1) Ughy (21) ügyek (61) ünnep (6) útépítés (2) vagyonnyilatkozat (1) válaszolok (2) választás 2018 (1) választás 2019 (1) vélemény (6) XVIII. kerület (3) Zöld Gyűrű (1) Címkefelhő

Feedek

2016. január 14-én 16:30-ra rendkívüli biztottsági ülést hívott össze a TFFB fideszes elnöke, Tóth Kálmán. A napirenden két pályázat benyújtásának előzetes jóváhagyása szerepelt. Valamivel szűkebb napirenndel, de részben hasonló okból kellett összehívni a tulajdonosi bizottság ülését is. A "rendkívüliséget" az indokolta, hogy mindkét pályázat leadásának határideje másnap, péntek dél volt.

A szervezés a rendkívüli körülmények, a sürgősség miatt feszes ütemű, körülményes: SMS, e-mail mindenkinek a TÜI-től, majd megerősítő telefon is, hogy "Ugye biztosan el tudtok jönni, nem biztos, hogy meglesz a határozatképesség, mert a TFFB két fideszes képviselő delegáltja is kimentette magát. Ha még valaki hiányzik, nem tudunk az ügyben dönteni és lemaradunk a pályázatról." De azért megy minden flottul, hiszen ez a dolguk, és ez a dolgunk: természetes, hogy ott vagyunk. Az utolsó pillanatban megérkezik a Jobbik delegáltja, ott van a FIDESZ által delegált "független" külsős tag, az elnök és persze én is a PM képviseletében. Átérezzük a felelősséget, átszervezzük a napunkat, ott vagyunk, mert fontos lenne nyerni (és persze azért is, mert sokan dolgoztak lóhalálában azon, hogy összeálljon a pályázati anyag - az ő munkájukat is illik megbecsülni, nem megengedhető, hogy fölöslegessé váljon csak azért, mert nem tudunk döntést hozni.)

Szépen lezajlik a szavazás, 5 perc nem sok, addig sem tart, míg a két egyhangú eredmény megszületik, és máris mehet mindenki vissza a munkájához.

Félre értés ne essék: ez nem panasz, és nem is önfényezés. Ez a dolgunk, és a legtermészetesebb dolognak tartom, hogy ilyen esetekben rugalmasak legyünk, hiszen ez a kerület érdeke.

Akkor miért írtam meg ezt a posztot? Nos ezért:

fidesz_frakcio_a_rendki_vu_li_ko_zgyu_le_sen.jpg(fotó: Turcsán Szabolcs)

Elmaradt ma a Rendkívüli Ülés a Fővárosi Közgyűlésben - Tarlós Istvánon kívül csak kilenc ellenzéki képviselő tartotta fontosnak a megjelenést

 

(forrás: Szaniszló Sándor)

Ott volt tehát Karácsony Gergely, a PM zuglói polgármestere éppúgy, mint a fővárosi listáról mandátumot szerzett korábbi kerületi polgármester-jelölt, Szaniszló Sándor is.

Az igazán "bagatell" napirendi pontok között szerepelt volna a HÉV államosítási tervének, valamint a fővárosi alapszolgáltatások idei finanszírozási kérdéseinek a megtárgyalása is.

A rendkívüli közgyűlés összehívását azzal indokolták, hogy bizonytalanná vált a budapesti és az agglomerációs közösségi közlekedés jövője, valamint veszélybe kerültek a főváros olyan alapszolgáltatásai is mint a közvilágítás, a közterületek takarítása, a hómentesítés, a parkgondozás, a kéményseprés vagy épp a színházak működése.

Piti ügy, nem?

Kerületünket Ughy Attila polgármester (nem) képviselte.

Címkék: Budapest FIDESZ Párbeszéd Párbeszéd Magyarországért PM Ughy

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://petrovai.blog.hu/api/trackback/id/tr558300118

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása