Hirdetés

Hirdetés

Magamról

A Párbeszéd Magyarországért Párt XVIII. kerületi alpolgármestere vagyok.

2010-2019 között önkormányzati képviselőként, a 2019 évi önkormányzati választások óta pedig a kerületi demokratikus ellenzéki erők összefogásának jóvoltából külsős alpolgármesterként végezhetem munkámat a kerület érdekében. Építész és településtervező, városgazdász végzettségem okán a terület- és település-fejlesztés, környezetvédelem és a fővárosi kapcsolattartás tartozik alpolgármesteri portfóliómba.

Állandó oldalak

Találkozzunk a Facebookon!

  

Szerintem ...

Szerintem ez a minimum

Friss topikok

Címkék

2019 (2) 56 (1) akciók (4) állatvédelem (1) alpolgármester (1) Bajnai (1) beiratkozás (1) beszámolók (10) bevándorló (2) BKK (1) Bogányi-zongora (1) Bókaytelep (6) Bókay iskola (1) Budapest (4) civil (1) COVID-19 (2) csapadékvíz (1) csatorna (2) csatornázás (3) díjazás (1) Dömötör (2) egészségügy (2) egyesült ellenzék (1) együttműködés (2) energetika (1) energiabeszerzés (2) építőipar (1) érdekérvényesítés (1) erdőírtás (1) események (1) EU (1) EU-s projektek (2) FCSM (2) FIDESZ (18) Flór Ferenc utca (1) főpolgármester (1) forgalomszervezés (2) Főváros (3) FTSZV (1) gárda (1) gazdaság (1) Gilice tér (2) Grren Belt (1) gyermekéhezés (1) Halmierdő (2) helyi politika (21) hírek (13) iskola (5) Karácsony (3) Karácsony Gergely (4) kéményseprés (1) kerület (1) KKK (1) környezetvédelem (8) Környezetvédelmi Világnap (1) korszerűsítés (1) közbiztonság (5) közérdekű (13) közlekedés (2) közmeghallgatás (3) közpolitika (10) közszolgáltatás (1) köztartozás-mentesség (1) Krisár (1) KT-ülés (11) Kubatov (2) Kucsák (9) külpolitika (2) Külső Kerületi Körút (1) Kunhalmi (4) Kunhalmi Ágnes (5) lakásépítés (1) Lakatostelep (1) lakópark (1) Lévai (1) Liptáktelep (1) LMP (2) M0 (9) magasház (1) Magnet Bank (1) Matolcsy (1) megemlékezés (1) menekült (2) menkült (1) MIBU (1) migráns (2) MNB (1) Momentum Mozgalom (1) népírtás (1) NER (1) offshore (1) oktatás (2) OLAF (1) önkéntesek (2) önkormányzati választás (4) órarend (1) örmények (1) országos (23) országos lista (1) pályázat (1) Párbeszéd (73) Párbeszéd Magyarországért (89) Párizs (1) Pestszentimre (3) Pestszentlőrinc (9) Péterhalmi erdő (3) Petrovai (4) Petrovai László (4) PM (83) polgármester (2) program (2) Rendessytelep (1) rendezvény (8) rezsiharc (1) Scheiring Gábor (1) Simon (2) Somody (1) sport (1) Szabó Rebeka (1) Szaniszló (4) Szaniszló Sándor (4) tájékoztatás (6) team Szaniszló (1) terror (2) TFFB (3) törvénykezés (1) Trianon (1) Ughy (21) ügyek (61) ünnep (6) útépítés (2) vagyonnyilatkozat (1) válaszolok (2) választás 2018 (1) választás 2019 (1) vélemény (6) XVIII. kerület (3) Zöld Gyűrű (1) Címkefelhő

Feedek

A hatalom jelenlegi birtokosainak viselkedésében az az egyik legfelháborítóbb, hogy bár minden eszközük megvan ahhoz, hogy az ízlésüknek és érdekeiknek megfelelő törvényeket hozzanak, és ezáltal teremtsenek nekik tetsző "rendet" az országban, már erre sem veszik a fáradságot. Kényúrként viselkedve, magukat a törvényeken felülállónak tartva uralkodnak. Megtehetik, hiszen övék az ország, a hatalom ... de nem mindörökké!

Jó példa volt erre az ötödik kerületben elkövetett törvénysértés, amikor magánlakás ablakáról vágták le az Együtt polgármesterjelöltjének, Juhász Péternek a molinóját:

Aki nem ismeri a hátteret:

  • nincs olyan jogszabály a Belvárosban, ami alapján ilyen hirdetést a kampányidőszakban tiltott dolog lenne kitenni egy magánlakás ablakába, vagy akár az épület homlokzatára,
  • ha valamilyen módon mégis ürügyet találna a hivatal arra, hogy ezt a molinót el kell távolítani, akkor az elsősorban az azt kihelyező dolga, amire határozatban kell felszólítani, majd ha nem hajtja végre, úgy adott idő elteltével saját költségére, de az önkormányzat által kell azt eltávolítani.

Mert ez a törvény, ez a rend! És ezt negligálta a hivatal, vagy éppen a polgármester, amikor az önkormányzat járművével önhatalmúlag leszedette a molinót. Törvénytelenül, közpénzt költve rá!

Nem telik el pár nap, és ugyanezt tapasztalhatjuk meg kies kerületünkben is. Adott ugye az "Ügy": polgármesterünk és a gyanu szerint a hivatal más vezetői is az önkormányzat, azaz mindannyiunk pénzét sajátjukként használva, számla nélkül költekeztek. Hogy mire és mennyit, egyelőre nem tudjuk: az ügyre ismét figyelmet irányító cikkel ellentétbe nem tagadták meg a válaszadást, mindössze élve a törvény által biztosított utolsó határidővel majd épp a választás napján - vagy az azt követő munkanapon - juthatunk ezen információk birtokába. A számviteli törvény smafu, az információ-szabadságról rendelkező azonban ebben az esetben a végletekig pontosan betartva.

Kampány van. Az ellenzék elhelyez egy táblát a poglármester óriásplakátja mellett, ahol felhívják a figyelmet arra, hogy máig nem tudjuk, mégis mekkora összeget és kiknek számoltak el számla nélkül az önkormányzatnál. A tábla elhelyezésére engedélyt nem kértek ugyan, de igencsak véleményes dolog, hogy kampányidőszakban egy ideiglenes hirdetőfelület elhelyezéséhez ez szükséges-e egyáltalán. A válasz azonban mindenképpen törvényt sért. Nem a FIDESZ kampányfőnöke száll ki a tábla "felavatásával" egyidőben megrendezett sajtótájékoztató helyszínére, nem dokumentál, nem tesz bejelentést a Helyi Választási Bizottságnál, ha gondja van a táblával. Nem, nem! A Közterületfelügyelet és a Városgazda munkatársai jelennek meg - közpénzből. Ezután egy méretes - és egyébként túlsúlyos teherautóval a tábla elé állnak. Az autó ugyancsak a Városgazdáé, a kertészeké és semmi dolga ott, ráadásul tengelyterhelése nagyobb mint az ott megengedett maximum, így szabálysértően tartózkodik a helyszínen - közpénzből. Végül a táblát az önkormányzat cégének dolgozóival  - fizetésük közpénz - egyszerűen leszereltették és elvitték. Körülményesen hangzik? Mondom egyszerűbben: ELLOPATTÁK.

(forrás: http://lorincimagazin.blog.hu/)

Amíg ugyanis a Helyi Választási Bizottság, vagy a Pogármesteri Hivatal nem ad ki határozatot az ügyben, nem szólítja fel a táblát állítót annak eltávolítására, amit az határidőre nem hajt végre, addig bizony a tábla eltávolítása nem jogszerű, azaz törvénytelen. Hatalami szóval adtak utasítást tőlük függőségi viszonyban álló alkalmazottaknak egy bűncselekmény elkövetésére. Pontosan ugyanúgy, mint amikor a hivatal pénzügyese jelzi, hogy "a blokk nem elég az elszámoláshoz, Polgármester úr!", mire a válasz: "Kérem elszámolni!"

Számoljunk el október 12-én!

Címkék: helyi politika FIDESZ Párbeszéd Magyarországért PM Ughy

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://petrovai.blog.hu/api/trackback/id/tr796777971

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása