Hirdetés

Hirdetés

Magamról

A Párbeszéd Magyarországért Párt XVIII. kerületi alpolgármestere vagyok.

2010-2019 között önkormányzati képviselőként, a 2019 évi önkormányzati választások óta pedig a kerületi demokratikus ellenzéki erők összefogásának jóvoltából külsős alpolgármesterként végezhetem munkámat a kerület érdekében. Építész és településtervező, városgazdász végzettségem okán a terület- és település-fejlesztés, környezetvédelem és a fővárosi kapcsolattartás tartozik alpolgármesteri portfóliómba.

Állandó oldalak

Találkozzunk a Facebookon!

  

Szerintem ...

Szerintem ez a minimum

Friss topikok

Címkék

2019 (2) 56 (1) akciók (4) állatvédelem (1) alpolgármester (1) Bajnai (1) beiratkozás (1) beszámolók (10) bevándorló (2) BKK (1) Bogányi-zongora (1) Bókaytelep (6) Bókay iskola (1) Budapest (4) civil (1) COVID-19 (2) csapadékvíz (1) csatorna (2) csatornázás (3) díjazás (1) Dömötör (2) egészségügy (2) egyesült ellenzék (1) együttműködés (2) energetika (1) energiabeszerzés (2) építőipar (1) érdekérvényesítés (1) erdőírtás (1) események (1) EU (1) EU-s projektek (2) FCSM (2) FIDESZ (18) Flór Ferenc utca (1) főpolgármester (1) forgalomszervezés (2) Főváros (3) FTSZV (1) gárda (1) gazdaság (1) Gilice tér (2) Grren Belt (1) gyermekéhezés (1) Halmierdő (2) helyi politika (21) hírek (13) iskola (5) Karácsony (3) Karácsony Gergely (4) kéményseprés (1) kerület (1) KKK (1) környezetvédelem (8) Környezetvédelmi Világnap (1) korszerűsítés (1) közbiztonság (5) közérdekű (13) közlekedés (2) közmeghallgatás (3) közpolitika (10) közszolgáltatás (1) köztartozás-mentesség (1) Krisár (1) KT-ülés (11) Kubatov (2) Kucsák (9) külpolitika (2) Külső Kerületi Körút (1) Kunhalmi (4) Kunhalmi Ágnes (5) lakásépítés (1) Lakatostelep (1) lakópark (1) Lévai (1) Liptáktelep (1) LMP (2) M0 (9) magasház (1) Magnet Bank (1) Matolcsy (1) megemlékezés (1) menekült (2) menkült (1) MIBU (1) migráns (2) MNB (1) Momentum Mozgalom (1) népírtás (1) NER (1) offshore (1) oktatás (2) OLAF (1) önkéntesek (2) önkormányzati választás (4) órarend (1) örmények (1) országos (23) országos lista (1) pályázat (1) Párbeszéd (73) Párbeszéd Magyarországért (89) Párizs (1) Pestszentimre (3) Pestszentlőrinc (9) Péterhalmi erdő (3) Petrovai (4) Petrovai László (4) PM (83) polgármester (2) program (2) Rendessytelep (1) rendezvény (8) rezsiharc (1) Scheiring Gábor (1) Simon (2) Somody (1) sport (1) Szabó Rebeka (1) Szaniszló (4) Szaniszló Sándor (4) tájékoztatás (6) team Szaniszló (1) terror (2) TFFB (3) törvénykezés (1) Trianon (1) Ughy (21) ügyek (61) ünnep (6) útépítés (2) vagyonnyilatkozat (1) válaszolok (2) választás 2018 (1) választás 2019 (1) vélemény (6) XVIII. kerület (3) Zöld Gyűrű (1) Címkefelhő

Feedek

27.
'14 március

Magnet Bank

Petrovai  |  Szólj hozzá!

Én tudom - pontosabban meg keleltt tapasztalnom -, hogy a kampányban semmi sem szent, de amit most a Magyar Nemzet és a FIDESZ művel a Magnet Bankkal, az gyomorforgató!

Magnetbank.jpg
Az ugyanis, hogy a PM, Szabó Rebeka vagy még sokezernyi honfitársunk ugyanott bankol, ahol Simon Gábor (nevében is számlát nyitottak valakik!) egy ütősnek tünő, hálás kampány-üzenet ... a FIDESZ hasznára, a PM, Szabó Rebeka és - azért ne feledkezzünk meg róla - sok más ott bankoló honfitársunk kárára!

No de ki foglalkozik azzal, mit jelent ez a MagnetBank számára? Vélhetően hatalmas presztizs- és ezzel piacveszteséget, kilépő betéteseket, fogyatkozó betétállományt, a Bank csökkenő értékét! (Ha a helyükben lennék, nem sokat töprengenék egy jó kis hitelrontásos per elindításán, egyes magukat szóláskényszerben érzők helyében pedig kicsit megremegnék, mert egy bank "hitelessége" kicsit többe kerül, mint megsérteni egy akármilyen közéleti személyiséget.)

Pedig mi is a MagnetBank? A Magnet Bank egy ú.n. közösségi bank, ahol a betétesek pl. a Közösségi Adományozási Program keretében a Bank profitjának 10%-nak felhasználásáról rendelkezzenek. de sorolhatnám még előremutató, és a fenntarthatóság, a társadalmi felelősségvállalás kérdéseivel érdemben foglalkozó egyéb kezdeményezéseiket is. És nem utolsó sorban magyar bank. De teljesen! (Tessék ellátogatni a Bank honlapjára, s kicsit beleolvasni a kínált szolgáltatások és programok hosszú listájába!)

Erre azt mondja a fideszes:

"... nem lehet véletlen, hogy épp a baloldalnak vannak betétjei az érintett pénzintézetben. ... Véletlenek nem biztos, hogy vannak. Az hogy a ... bankban vezet választási bankszámlát az Együtt-PM egyik politikusa, nem hiszem, hogy véletlen. Ők együtt vannak, egy eszköztárat használnak, egy bankba járnak, egy politikát vallanak."

Szerintem egy banki ügyfél legfeljebb a bankjával vállalhat egy politikát - ha lehet ilyet egyáltalán! De valóban, a Magnet Banknál lehet. És szerintem erre büszkék is lehetük. Több ismerősöm fialtatja ott a pénzét, és ha nem kényszerült volna el a bank fiókja kerületünkből az önkormányzati helyiséggazdálkodás "áldásos" tevékenységének köszönhetően, akkor valószínűleg már nekem is ott lenne a számlám.

maf_lás.jpgBevallom, kicsit féltem ezt a bankot. Látószögbe került. Már el is indult a célvizsgálat ellene. S ismerve a hatalom bankokkal szemben tanusított ellenszenvét, valamint megtapasztalva a kisgömböc étvágyát, egyáltalán nem lennék meglepve, ha a sajtóban előbb kellően lejáratott, így leértékelődő banknál hamarosan megjelennének a fehérgalléros, aktatáskás ügyvédurak egy visszautasíthatatlan, ámde nem túl előnyös ajánlattal ... ahogy az több tucat cégnél megtörtént az elmúlt pár évben.

Címkék: Simon Szabó Rebeka Magnet Bank helyiséggazdálkodás

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://petrovai.blog.hu/api/trackback/id/tr885882285

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása