Hirdetés

Hirdetés

Magamról

A Párbeszéd Magyarországért Párt XVIII. kerületi alpolgármestere vagyok.

2010-2019 között önkormányzati képviselőként, a 2019 évi önkormányzati választások óta pedig a kerületi demokratikus ellenzéki erők összefogásának jóvoltából külsős alpolgármesterként végezhetem munkámat a kerület érdekében. Építész és településtervező, városgazdász végzettségem okán a terület- és település-fejlesztés, környezetvédelem és a fővárosi kapcsolattartás tartozik alpolgármesteri portfóliómba.

Állandó oldalak

Találkozzunk a Facebookon!

  

Szerintem ...

Szerintem ez a minimum

Friss topikok

Címkék

2019 (2) 56 (1) akciók (4) állatvédelem (1) alpolgármester (1) Bajnai (1) beiratkozás (1) beszámolók (10) bevándorló (2) BKK (1) Bogányi-zongora (1) Bókaytelep (6) Bókay iskola (1) Budapest (4) civil (1) COVID-19 (2) csapadékvíz (1) csatorna (2) csatornázás (3) díjazás (1) Dömötör (2) egészségügy (2) egyesült ellenzék (1) együttműködés (2) energetika (1) energiabeszerzés (2) építőipar (1) érdekérvényesítés (1) erdőírtás (1) események (1) EU (1) EU-s projektek (2) FCSM (2) FIDESZ (18) Flór Ferenc utca (1) főpolgármester (1) forgalomszervezés (2) Főváros (3) FTSZV (1) gárda (1) gazdaság (1) Gilice tér (2) Grren Belt (1) gyermekéhezés (1) Halmierdő (2) helyi politika (21) hírek (13) iskola (5) Karácsony (3) Karácsony Gergely (4) kéményseprés (1) kerület (1) KKK (1) környezetvédelem (8) Környezetvédelmi Világnap (1) korszerűsítés (1) közbiztonság (5) közérdekű (13) közlekedés (2) közmeghallgatás (3) közpolitika (10) közszolgáltatás (1) köztartozás-mentesség (1) Krisár (1) KT-ülés (11) Kubatov (2) Kucsák (9) külpolitika (2) Külső Kerületi Körút (1) Kunhalmi (4) Kunhalmi Ágnes (5) lakásépítés (1) Lakatostelep (1) lakópark (1) Lévai (1) Liptáktelep (1) LMP (2) M0 (9) magasház (1) Magnet Bank (1) Matolcsy (1) megemlékezés (1) menekült (2) menkült (1) MIBU (1) migráns (2) MNB (1) Momentum Mozgalom (1) népírtás (1) NER (1) offshore (1) oktatás (2) OLAF (1) önkéntesek (2) önkormányzati választás (4) órarend (1) örmények (1) országos (23) országos lista (1) pályázat (1) Párbeszéd (73) Párbeszéd Magyarországért (89) Párizs (1) Pestszentimre (3) Pestszentlőrinc (9) Péterhalmi erdő (3) Petrovai (4) Petrovai László (4) PM (83) polgármester (2) program (2) Rendessytelep (1) rendezvény (8) rezsiharc (1) Scheiring Gábor (1) Simon (2) Somody (1) sport (1) Szabó Rebeka (1) Szaniszló (4) Szaniszló Sándor (4) tájékoztatás (6) team Szaniszló (1) terror (2) TFFB (3) törvénykezés (1) Trianon (1) Ughy (21) ügyek (61) ünnep (6) útépítés (2) vagyonnyilatkozat (1) válaszolok (2) választás 2018 (1) választás 2019 (1) vélemény (6) XVIII. kerület (3) Zöld Gyűrű (1) Címkefelhő

Feedek

Jól bevált gyakorlattá kezd válni, hogy időről időre - de nem túl sűrűn - időpontot kérek a polgármestertől, amikor tájékoztatom arról, hogy éppen milyen, a kerülettel kapcsolatos ügyekben dolgozunk, milyen elképzelések megvalósítását tervezi a helyi LMP csoport. Ilyenkor egyúttal megkérdezem azt is, hogy milyen , a kerületet érintő fontosabb döntések előkészítése zajlik éppen a helyi FIDESZ frakció berkein belül, hogy azokra időben és érdemben föl tudjunk készülni. Ezek a beszélgetések rövidek, célratörőek, kollegiális légkörűek és nagyon hasznosak.
A legutóbbi ilyen alkalom még január 5-én volt, és természetesen döntően az épp alakuló költségvetésről volt szó - de nem csak arról: számos más ügy is szóba jött. Olyan dolgok, amelyek szerepelnek programunkban, vagy ha ott talán nem is, akkor olyan új lehetőségek, ötletek, melyek kihasználása, megvalósítása illeszthető a kerületről alkotott elképzeléseinkhez. Ezekkel kapcsolatban - lévén "félkész" elképzelések - bővebbet a közeljövőben megrendezésre kerülő LMP-klubon  tudunk elmondani.
Most a költségvetésről tennék említést. A beszélgetésen elhangzottak - és képviselő-testületi helyzetünk is - markánsan határozták meg lehetőségeinket a készülő költségvetésbe történő beleszólással kapcsolatban: Ughy Attila azt kérte, hogy jelöljük meg azokat a várhatóan kisebb összegű ráfordítást igénylő konkrét feladatokat, melyek megvalósítását 2011-ben szeretnénk elérni. A listát e hét végéig juttassuk el hozzá, és mindazt, ami bírja a támogatásukat, megpróbálják minél nagyobb mértékben beilleszteni a készülő költségvetésbe. Megállapodtunk. Küldtem levelet a belső listánkra, és jöttek is a javaslatok. A határidő lejártával átfésültem a tételeket, rendeztem az elképzeléseinket, és végül megszületett a levél, melyet ma leadtam a polgármesteri titkárságon. (Nem mondom, hogy nincs más, amire költeni kéne, de egyes sorokon még javában dolgozunk - köztük várhatóan bevételt növelő lehetőségek feltárásán is -, mások meg utóbb jutottak eszembe, mert annyira kis tételek, hogy elsiklottam fölöttük. Bízom azért benne, hogy lesz még  a jövőben lehetőség azokat is besorolni a feladatok közé.)
Ha már tegnap éjjel levelet fogalmaztam, nem álltam meg egynél. A kerületben továbbra is súlyos problémák vannak a közétkeztetéssel. Óvodás gyermek édesapjaként saját bőrömön - pontosabban Emma lányom bőrén - is kénytelen vagyok ezt megtapasztalni. Párom fontos információforrás a kérdésben. Az óvodában a többi szülő először neki jelzi elégedetlenségét, ami így pár óra késéssel már hozzám is eljut - ha föl nem hív azonnal, mert éppen nem tűr halasztást az ügy :-) ! A rövid vélemény: Nagy a baj! Kérik vissza a Juniort! Az ügyben alig egy hónapja a Jobbik Gönczöl András képviselőn keresztül már kérdezte a polgármestert, úgyhogy ezt a megszólalási formát nem akartam megismételni. Nagyvonalakban ismerve és helyeselve a közétkeztetési probléma megoldásával kapcsolatos városvezetői terveket, az interpelláció eszközét nem tartottam volna etikusnak, ezért úgy gondoltam, javaslom a polgármesternek, hogy tájékoztassa elképzeléseiről az érintett fogyasztókat is! Ezért született meg a második levél. Maradt még hely a papíron a javaslatot követően is; gondoltam kihasználom: néhány ismert és pár, talán kevésbé ismert negatívumra hívtam föl még Ughy Attila figyelmét a közétkeztetés problémakörével kapcsolatban.
S végül egy új kísérletbe szeretném bevonni olvasóimat. A gödi LMP-ben igyekeznek meghonosítani szimpatizánsok véleménynyilvánítási lehetőségének egy új, gyors formáját, a WEB-es szavazást. Varga Attilával, a kerületi LMP csoport koordinátorával arra jutottunk, tegyünk kísérletet erre mi is. Úgyhogy most itt az első szavazás; aki úgy gondolja, éljen a lehetőséggel!

Szerinted egy ellenzéki képviselőnek, vagy egy ellenzéki frakció vezetőjének szüksége van-e az ebben a bejegyzésben leírt módon zajló rendszeres, közvetlen egyeztetésre a Polgármesterrel?
Igen, ez a normális.
Szükség ugyan lenne rá, de ellenzékiként ilyet csinálni akkor sem tanácsos!
Nem! Az ellenzékiek csak egymással egyeztessenek!
Nem! Mindenki menjen a "maga feje után"!
 
 
Total Votes : 10

Create FREE Polls


További minden jót! A jövő hét második felét egyik testvérvárosunkban, a bajorországi Rodingban töltöm egy kisebb önkormányzati delegáció tagjaként - az út tapasztalatairól külön posztban számolok be. (Még az is lehet, hogy már odakintről.)

- See more at: http://petrovailaszlo.blogspot.hu/search?updated-min=2010-12-31T15:00:00-08:00&updated-max=2011-06-02T10:55:00%2B02:00&max-results=22&start=15&by-date=false#sthash.sWusAZIF.dpuf

Címkék: beszámolók

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://petrovai.blog.hu/api/trackback/id/tr575392969

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása