Hirdetés

Hirdetés

Magamról

A Párbeszéd Magyarországért Párt XVIII. kerületi önkormányzati képviselője vagyok.

A 2014 évi önkormányzati választáson a kerületi demokratikus ellenzéki erők összefogásának listájáról kerültem a testületbe. A PM két képviselővel vesz részt a munkában. Kezdetben Horváth Zsófia képviselőtársammal alkottuk a PM kerületi képviselőcsoportját, 2017 januárja óta pedig Somody László frakciónk másik tagja. Jómagam építész és településtervező, városgazdász végzettségem okán a Településfejlesztési és Fenntartható Fejlődés Bizottságának vagyok tagja.

Állandó oldalak

Találkozzunk a Facebookon!

  

Szerintem ...

Szerintem ez a minimum

Friss topikok

Címkék

2019 (2) 56 (1) akciók (4) állatvédelem (1) alpolgármester (1) Bajnai (1) beiratkozás (1) beszámolók (5) bevándorló (2) BKK (1) Bogányi-zongora (1) Bókaytelep (6) Bókay iskola (1) Budapest (4) civil (1) csapadékvíz (1) csatorna (2) csatornázás (3) díjazás (1) Dömötör (2) egészségügy (2) egyesült ellenzék (1) együttműködés (2) energetika (1) energiabeszerzés (2) építőipar (1) érdekérvényesítés (1) erdőírtás (1) események (1) EU (1) EU-s projektek (2) FCSM (2) FIDESZ (18) főpolgármester (1) forgalomszervezés (2) Főváros (3) FTSZV (1) gárda (1) gazdaság (1) Gilice tér (2) Grren Belt (1) gyermekéhezés (1) Halmierdő (1) helyi politika (21) hírek (13) iskola (5) Karácsony (3) Karácsony Gergely (4) kéményseprés (1) kerület (1) KKK (1) környezetvédelem (8) Környezetvédelmi Világnap (1) korszerűsítés (1) közbiztonság (5) közérdekű (13) közlekedés (2) közmeghallgatás (3) közpolitika (10) közszolgáltatás (1) köztartozás-mentesség (1) Krisár (1) KT-ülés (11) Kubatov (2) Kucsák (9) külpolitika (2) Külső Kerületi Körút (1) Kunhalmi (4) Kunhalmi Ágnes (5) lakásépítés (1) Lakatostelep (1) lakópark (1) Lévai (1) Liptáktelep (1) LMP (2) M0 (9) magasház (1) Magnet Bank (1) Matolcsy (1) megemlékezés (1) menekült (2) menkült (1) MIBU (1) migráns (2) MNB (1) Momentum Mozgalom (1) népírtás (1) NER (1) offshore (1) oktatás (2) OLAF (1) önkormányzati választás (4) órarend (1) örmények (1) országos (23) országos lista (1) pályázat (1) Párbeszéd (73) Párbeszéd Magyarországért (89) Párizs (1) Pestszentimre (3) Pestszentlőrinc (9) Péterhalmi erdő (3) Petrovai (4) Petrovai László (4) PM (83) polgármester (2) program (2) Rendessytelep (1) rendezvény (8) rezsiharc (1) Scheiring Gábor (1) Simon (2) Somody (1) sport (1) Szabó Rebeka (1) Szaniszló (4) Szaniszló Sándor (4) tájékoztatás (6) team Szaniszló (1) terror (2) TFFB (3) törvénykezés (1) Trianon (1) Ughy (21) ügyek (60) ünnep (6) útépítés (2) vagyonnyilatkozat (1) válaszolok (2) választás 2018 (1) választás 2019 (1) vélemény (6) XVIII. kerület (3) Zöld Gyűrű (1) Címkefelhő

Feedek

 

Jégterasz megnyitása

December 1-jén megnyílt a pestszentlőrinci fedett jégpálya a megszokott helyen, a régi piactéren (Üllői út 392.). A tervek szerint egészen 2020. február 20-ig lehet majd korcsolyázni az ideiglenes pályán.

A belépő és a korcsolyabérlés tavalyhoz képest sokkal olcsóbb lesz! Míg tavaly 800 forintért korizhattunk, idén 300 forintba kerül alkalmanként, és ugyancsak 300 forintért lehet korcsolyát bérelni. Fontos infó, hogy hétvégén a délelőtti és a délutáni korizáshoz külön jegyet kell váltani, tehát a délelőtt váltott belépővel délután már nem léphetünk a jégre!

A pályát tanítási időben délelőttönként a kerületi iskolák veszik birtokba, délután és este, valamint hétvégén pedig a nagyközönséget fogadja a sátor. 

A Jégterasz nyitvatartása:

  • hétfő, szerda, péntek: 15.00-21.00
  • kedd, csütörtök: 15.00-18.00
  • szombat, vasárnap: 10.00-14.00 15.00-21.00

TÉR_KÖZ pályázat

A “TÉR_KÖZ 2016 - Havanna Piac közösségi célú megújítása” c. pályázat részeként karácsonyi hangulatot varázsoltak az árusok a Hetivásáron. Az árusítóhelyek dekorációit értékeltük munkatársaimmal.

Klímabarát Workshop II.

Zajlik a kerületi klímastratégia megalapozásának újabb workshopja. Ma a “KÖZLEKEDÉS” tematikájú asztalhoz kerültem. Asztaltársaságunkban Vecsés szakértője, a XVII. kerület környezetvédelmi tanácsosa, a Levegő Munkacsoport Éghajlatvédelmi projektvezetője és az ABUD moderátora foglal helyet rajtam kívül. Hasznos, termékeny délutánnak nézünk elébe.

Képviselő testületi ülés

Hárompárti (LMP - Momentum - Párbeszéd) előterjesztésünket elfogadva Pestszentlőrinc-Pestszentimre képviselő-testülete ma több más fővárosi kerülethez, illetve magához a Fővároshoz hasonlóan “klíma-vészhelyzetet” hirdetett ki.

Kezdeményezésemre elindítjuk az egyszer használatos műanyagok használatának felülvizsgálatát az Önkormányzatnál, intézményeinél és az érdekkörébe tartozó gazdasági társaságoknál.

Találkozó a kerületi egyházakkal

A kerület egyházi vezetőit köszöntöttük az Advent ünnepi időszakában. Az összejöetelen az ünneplés mellett szomorú szívvel emlékeztünk meg L. Molnár István nagytiszteletű lelkészről, aki Erzsébettelep református közösségének lelkipásztoraként látta el szolgálatát idén májusban bekövetkezett haláláig.

Közmeghallgatás

Nagy volt az érdeklődés a közmeghallgatáson 2019. december 12-én

Az érdeklődők a közérdekű kérdéseiket, javaslataikat előzetesen is megírhatták és bedobhatták a polgármesteri hivatal portáján elhelyezett gyűjtőládába, továbbíthatták e-mailben, vagy a helyszínen is megfogalmazhatták azokat. Érdeklődőkben és felvetésekben nem volt hiány, amit az is bizonyít, hogy a programra annyian voltak kíváncsiak, hogy a testületi teremben pótszékeket kellett elhelyezni.

Érzik a kerületi polgárok a változást. Sokan jöttek el, sok féle témát vetnek fel az emberek és érdemi, jobbító szándékú javaslatok is szép számmal érkeznek.

Klímakupa eredményhirdetés

Lezárult a Klímakupa! 

Összesen tizennégy pestszentlőrinc-pestszentimrei oktatási intézmény vett részt a Klímabarát18 program keretében szervezett Klíma Kupa versenyen. Az óvodák és iskolák két hónapon keresztül oldottak meg klímavédelemhez és fenntarthatósághoz kapcsolódó kihívásokat. Az ünnepélyes díjátadóra 2019. december 14-én, szombaton került sor a Pestszentimrei Közösségi Házban.

Közösségi karácsony – Béke tér

Zajlik a civil szervezésű közösségi karácsonyfa-díszítés. Gratulálok a szervezőknek, köszönet mindazoknak, akik díszekkel vagy más egyébbel, segítséggel hozzájárultak a mai eseményhez.

Melegétel osztás – szeretet karácsony

Gyűlnek az adományok, készül a forralt bor, melegszik a vacsora.
Újra Szeretet Karácsony Pestszentimrén - idén a civil szervező Perge László üzletének telephelyén.

KEHOP 1.2.0 Konferencia - Klímabarát Települések Szövetsége

A globális klímaváltozás mára mindenki számára érzékelhető valósággá vált. Az elkövetkező évtizedek legnagyobb kihívását az fogja jelenteni, hogy a mérséklés és az alkalmazkodás terén az emberi közösségek mennyire lesznek hatékonyak. 
A Klímabarát Települések Szövetsége megalakulásától kezdve küldetésének tekinti, hogy e kérdésekben a helyi közösségek felelősségvállalását erősítse. A KEHOP-1.2.0-15-2016-00001 kódszámú, kiemelt eljárásrendű projekt keretében konferenciát szerveznek, amelyen települési és megyei önkormányzatok döntéshozói, civil és szakmai szervezetek, vállalkozások, valamint egyetemek és egyéb kutatóműhelyek részvételével a klímaváltozás hatásainak mérsékléséről és a klímaadaptáció lehetőségeiről tanácskoznak, a konferencia-előadások után pedig a szélesebb szakmaközi kapcsolatok kiépítésére biztosítanak lehetőséget.

 

Egyeztetések, megbeszélések:

KRESZ park egyeztetés

Kosztolányi Dezső utca forgalomtechnika

Tervbemutató (Ferihegyi repülőtérre vezető út térségének és Pestszentlőrinc vasútállomás- Gyömrői út gyalogos felüljáró tanulmányterv)

Martinovics tér fejlesztés indító egyeztetés

Megbeszélés Kispest alpolgármesterével

https://www.facebook.com/petrovailaszlo/photos/a.156878861034621/2623025201086629/?type=3&theater

Külső Kerületi Körút egyeztetés kerületekkel

https://www.facebook.com/petrovailaszlo/photos/a.156878861034621/2623025201086629/?type=3&theater

https://petrovai.blog.hu/2019/08/03/a_fidesz-kormany_tovabbra_is_a_kulso_keruleti_korut_kkk_mellett

Kerékpárút egyeztetés

Tárgyalás Dorosz Dáviddal

https://www.facebook.com/petrovailaszlo/photos/a.156878861034621/2637050909684058/?type=3&theater

Darugyár-Ipacsfa utca megbeszélés

Lőrinci Piac Pékcsoport

Üllői út és Nagykőrösi út felújítás – BKK tervegyeztetés

Fáy utcai projekt megbeszélése

Liszt Ferenc Repülőtér kötöttpályás kapcsolata

volt Erdért terület fejlesztésével kapcsolatos egyeztetés

Építésügy átszervezése

Herrich-Kiss Villa egyeztetése

WING Zrt.

Szólj hozzá!

A Pilisi Parkerdő Zrt. Budapesti Erdészete 2019. év végéig megkezdte a soron következő erdőgazdálkodási tevékenységeit az időjárás függvényében.

Tevékenységüket a hatályos jogszabályoknak megfelelően tervezik és hajtják végre, míg a védett területeken a természetvédelmi hatóság ellenőrzése mellett végzik munkájukat.

Az állománynevelő vágásokkal az életerős faegyedek és az értékes elegyfafajok fennmaradását segítik. Többszöri kezeléssel bővítik a fenntartandó fák növőterét.

A kezelési egységek (erdőrészletek) beazonosításához az erdészeti hatóság közhiteles adatain alapuló online erdőtérkép nyújt segítséget, az alábbi elérhetőségen:

https://erdoterkep.nebih.gov.hu

Az állománynevelő vágások az alábbi területeken történnek:

Budapest_VIII. 6 tag – Forgó, Igló utca, Liszt Ferenc Repülőtér mellett

Budapest_XVIII. 6/E, G: állománynevelő vágások a fenntartandó fák érdekében.

 terkep1.jpg

Budapest_XVIII. 11-12 tag – Péterhalmi-erdő déli tömb, Nemes és Határ utca mellett

Budapest_XVIII. 11/K: erdőfelújítás alatt álló terület. Ápolással az akácos csoportok (méhlegelő) segítése a nyugati ostorfával szemben, emellett az őshonos elegyfajok támogatása.

Budapest_XVIII. 12/c, E, G: állománynevelő és egészségügyi vágások. A 12 E részletben a főleg őshonos kőrisből és juharból álló fiatal csoportokat szeretnénk megsegíteni csúcsszáradt idősebb egyedek kivételével.

Budapest_XVIII. 16 tag – Péterhalmi-erdő nyugati tömb, Péterhalmi út mellett

Budapest_XVIII. 16/B: 2019. I. negyedévében megkezdett állománynevelés. Akácsos csoportok (méhlegelő) segítése a nyugati ostorfával szemben, emellett az őshonos elegyfajok támogatása. Tartós fenntartása alkalmatlan tuskósarj eredetű egyedek szelektálása.

 terkep2.jpg

Budapest_XVIII. 20 tag – Szövet u. és Gyál, Gesztenye u. mellett

Budapest_XVIII. 20/F, M erdőrészletek: gépi erdősítés, csemeteültetéssel. Ültetvényszerű erdők lecserelése őshonos és elegyes hazainyár állományokra.

Budapest_XVIII. 20/B, H, I, L, N: állománynevelő vágások a fenntartandó fák érdekében.

terkep3.jpg

Szólj hozzá!

, fogadjátok szeretettel!

... és persze szavazzatok rám október 13-án Pestszentlőrinc 5.sz. választókörzetében, azaz Liptáktelepen, Rendessytelepen, a Lakatostelep Üllői úttal határos részén valamint a Bókaytelep Baross utcától a városközpont felé eső területein!

Számíthattok rám. Én is számítok rátok!

 

 

Címkék: önkormányzati választás Pestszentlőrinc Párbeszéd Lakatostelep Rendessytelep Párbeszéd Magyarországért Bókaytelep Liptáktelep PM egyesült ellenzék Petrovai László választás 2019 Petrovai team Szaniszló

1 komment