Hirdetés

Hirdetés

Magamról

A Párbeszéd Magyarországért Párt XVIII. kerületi alpolgármestere vagyok.

2010-2019 között önkormányzati képviselőként, a 2019 évi önkormányzati választások óta pedig a kerületi demokratikus ellenzéki erők összefogásának jóvoltából külsős alpolgármesterként végezhetem munkámat a kerület érdekében. Építész és településtervező, városgazdász végzettségem okán a terület- és település-fejlesztés, környezetvédelem és a fővárosi kapcsolattartás tartozik alpolgármesteri portfóliómba.

Állandó oldalak

Találkozzunk a Facebookon!

  

Szerintem ...

Szerintem ez a minimum

Friss topikok

Címkék

2019 (2) 56 (1) akciók (4) állatvédelem (1) alpolgármester (1) Bajnai (1) beiratkozás (1) beszámolók (10) bevándorló (2) BKK (1) Bogányi-zongora (1) Bókaytelep (6) Bókay iskola (1) Budapest (4) civil (1) COVID-19 (2) csapadékvíz (1) csatorna (2) csatornázás (3) díjazás (1) Dömötör (2) egészségügy (2) egyesült ellenzék (1) együttműködés (2) energetika (1) energiabeszerzés (2) építőipar (1) érdekérvényesítés (1) erdőírtás (1) események (1) EU (1) EU-s projektek (2) FCSM (2) FIDESZ (18) Flór Ferenc utca (1) főpolgármester (1) forgalomszervezés (2) Főváros (3) FTSZV (1) gárda (1) gazdaság (1) Gilice tér (2) Grren Belt (1) gyermekéhezés (1) Halmierdő (2) helyi politika (21) hírek (13) iskola (5) Karácsony (3) Karácsony Gergely (4) kéményseprés (1) kerület (1) KKK (1) környezetvédelem (8) Környezetvédelmi Világnap (1) korszerűsítés (1) közbiztonság (5) közérdekű (13) közlekedés (2) közmeghallgatás (3) közpolitika (10) közszolgáltatás (1) köztartozás-mentesség (1) Krisár (1) KT-ülés (11) Kubatov (2) Kucsák (9) külpolitika (2) Külső Kerületi Körút (1) Kunhalmi (4) Kunhalmi Ágnes (5) lakásépítés (1) Lakatostelep (1) lakópark (1) Lévai (1) Liptáktelep (1) LMP (2) M0 (9) magasház (1) Magnet Bank (1) Matolcsy (1) megemlékezés (1) menekült (2) menkült (1) MIBU (1) migráns (2) MNB (1) Momentum Mozgalom (1) népírtás (1) NER (1) offshore (1) oktatás (2) OLAF (1) önkéntesek (2) önkormányzati választás (4) órarend (1) örmények (1) országos (23) országos lista (1) pályázat (1) Párbeszéd (73) Párbeszéd Magyarországért (89) Párizs (1) Pestszentimre (3) Pestszentlőrinc (9) Péterhalmi erdő (3) Petrovai (4) Petrovai László (4) PM (83) polgármester (2) program (2) Rendessytelep (1) rendezvény (8) rezsiharc (1) Scheiring Gábor (1) Simon (2) Somody (1) sport (1) Szabó Rebeka (1) Szaniszló (4) Szaniszló Sándor (4) tájékoztatás (6) team Szaniszló (1) terror (2) TFFB (3) törvénykezés (1) Trianon (1) Ughy (21) ügyek (61) ünnep (6) útépítés (2) vagyonnyilatkozat (1) válaszolok (2) választás 2018 (1) választás 2019 (1) vélemény (6) XVIII. kerület (3) Zöld Gyűrű (1) Címkefelhő

Feedek

Tegnap késő este egy kis összejövetelről autóztunk haza családommal. A gyerekek kifáradva a hátsó ülésen kókadoztak a melegben, mi is alig vártuk már, hogy újra otthon legyünk. Az Esze Tamás utcából fordultunk ki a Halomi útra, amikor kisebbik lányom egyszer csak megszólal:

"Fúúúj! Ki pukizott?"

És valóban! A bekapcsolt klíma miatt zárt ablakok ide vagy oda, az autóban sanda illatok kezdtek terjengeni ... és akkor eszembe jutott a helyszín, úgyhogy magabiztos természetességgel vágtam rá:

"Áááá! Ez nem az! Tudod, itt vagyunk a Halomi út végén, itt mindig ilyen bűz van!"

A probléma ezzel egy másodpercre letudva, de rögtön utána megszólalt bennem a Képviselő: "Magabiztos természetességgel"? Hogy mi van? Már miért is lenne az? Hiszen ez NEM TERMÉSZETES! Feldereng, hogy kora tavasszal itt az emberek bokáig jártak a fekáliában a legutóbbi csőtörés után, majd a kármentésre érkező szippantós autó alatt szakadt be ez út. A csőtörés és a beszakadt útpálya helyrehozatala hónapokig húzódott - mint utóbb kiderült, az egyszer már helyrehozott csatorna az építkezés ideje alatt újra eltört egy nem megfelelő közdarab beépítése miatt -, decens csatornaszag terjengett mindenütt, nem lehetett közlekedni a környéken és rágcsálók tetemeit vizsgálgathatták a közeli iskolába, óvodába igyekvő gyermekek az útmenti árokban.

Az elhúzódó munkálatokat megúnva, és a lakóktól beérkező egyre több panaszt kezelendő előterjesztéssel kívántam élni a képviselő-testület felé, hogy vizsgáltassuk felül a környék csatona hálózatát, majd a vizsgálat megállapításai alapján egyszer 's mindenkorra oldjuk meg az itt élők rendszeresen visszatérő problémáját. Javasalatomat - ahogy az ebben a ciklusban a demokratikus ellenzék oldaláról érkező bármely javaslattal történni szokott - a FIDESZ-KDNP-s többségű testület lesöpörte az asztalról - a helyi TV-nek adott, a kérdéssel foglalkozó interjúm sem került adásba -, miközben hosszas értekezést hallgathattunk meg arról Ughy Attila polgármestertől - aki egyúttal fővárosi képviselőnk, és a Fővárosi Közgyűlés Városfejlesztési, Közlekedési és Környezetvédelmi Bizottságának tagja is -, hogy a Főváros tisztában van a problémával, szakaszosan újítják fel a Halomi úti gerincet, és ahogy haladnak előre, ez a tarthatatlan állapot idővel rendeződni fog. ...

img_7790.JPG

Jelentem, NEM RENDEZŐDÖTT! Az itt élők mindennapjainak - szó szerint - "szerves" része a csatornaszag, és a rettegés: mikör önt ki újra a kanális, mikor árasztja el a pincéket, garázsokat a fekália? A mostani intenzív csapadékot hozó időkben erre ismét komoly az esély ... de ne legyen igazam!

Ezen merengtem az autót vezetve, mígnem gondolataimból a legújabb fekvőrendőr "rázott föl", amit sikerült a Háromszéki utca becsatlakozásánál olyan futóműszaggatóra hangolni, hogy az párját ritkítja.

img_7795.JPG img_7793.JPG

(Persze ezt senki nem szereti szóvá tenni, hiszen ez nem PC: gyermekeink biztonsága mindenek felett, és az új, X+1-dik fekvőrendőrnél is lehetne még többet tenni .... stb., stb. S addig is a szakmaiatlanság ismét tort ül a józan ész felett.)

Ez a környék tényleg el lenne átkozva?! ... vagy csak a kormánypárti sikereket rendszeresen közzétevő, a problémákat ellenben rendre elhallgató képviselői hírlevelek kiadásában jeleskedő FIDESZ-es Dámsa Józsefnek nincs elegendő súlya a kormánypárti frakcióban ahhoz, hogy végre valami rendesen készüljön el a Ganzkertvárosban?

Címkék: útépítés ügyek csatornázás Pestszentlőrinc Párbeszéd Párbeszéd Magyarországért PM Ughy

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://petrovai.blog.hu/api/trackback/id/tr948919314

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása