Hirdetés

Hirdetés

Magamról

A Párbeszéd Magyarországért Párt XVIII. kerületi alpolgármestere vagyok.

2010-2019 között önkormányzati képviselőként, a 2019 évi önkormányzati választások óta pedig a kerületi demokratikus ellenzéki erők összefogásának jóvoltából külsős alpolgármesterként végezhetem munkámat a kerület érdekében. Építész és településtervező, városgazdász végzettségem okán a terület- és település-fejlesztés, környezetvédelem és a fővárosi kapcsolattartás tartozik alpolgármesteri portfóliómba.

Állandó oldalak

Találkozzunk a Facebookon!

  

Szerintem ...

Szerintem ez a minimum

Friss topikok

Címkék

2019 (2) 56 (1) akciók (4) állatvédelem (1) alpolgármester (1) Bajnai (1) beiratkozás (1) beszámolók (10) bevándorló (2) BKK (1) Bogányi-zongora (1) Bókaytelep (6) Bókay iskola (1) Budapest (4) civil (1) COVID-19 (2) csapadékvíz (1) csatorna (2) csatornázás (3) díjazás (1) Dömötör (2) egészségügy (2) egyesült ellenzék (1) együttműködés (2) energetika (1) energiabeszerzés (2) építőipar (1) érdekérvényesítés (1) erdőírtás (1) események (1) EU (1) EU-s projektek (2) FCSM (2) FIDESZ (18) Flór Ferenc utca (1) főpolgármester (1) forgalomszervezés (2) Főváros (3) FTSZV (1) gárda (1) gazdaság (1) Gilice tér (2) Grren Belt (1) gyermekéhezés (1) Halmierdő (2) helyi politika (21) hírek (13) iskola (5) Karácsony (3) Karácsony Gergely (4) kéményseprés (1) kerület (1) KKK (1) környezetvédelem (8) Környezetvédelmi Világnap (1) korszerűsítés (1) közbiztonság (5) közérdekű (13) közlekedés (2) közmeghallgatás (3) közpolitika (10) közszolgáltatás (1) köztartozás-mentesség (1) Krisár (1) KT-ülés (11) Kubatov (2) Kucsák (9) külpolitika (2) Külső Kerületi Körút (1) Kunhalmi (4) Kunhalmi Ágnes (5) lakásépítés (1) Lakatostelep (1) lakópark (1) Lévai (1) Liptáktelep (1) LMP (2) M0 (9) magasház (1) Magnet Bank (1) Matolcsy (1) megemlékezés (1) menekült (2) menkült (1) MIBU (1) migráns (2) MNB (1) Momentum Mozgalom (1) népírtás (1) NER (1) offshore (1) oktatás (2) OLAF (1) önkéntesek (2) önkormányzati választás (4) órarend (1) örmények (1) országos (23) országos lista (1) pályázat (1) Párbeszéd (73) Párbeszéd Magyarországért (89) Párizs (1) Pestszentimre (3) Pestszentlőrinc (9) Péterhalmi erdő (3) Petrovai (4) Petrovai László (4) PM (83) polgármester (2) program (2) Rendessytelep (1) rendezvény (8) rezsiharc (1) Scheiring Gábor (1) Simon (2) Somody (1) sport (1) Szabó Rebeka (1) Szaniszló (4) Szaniszló Sándor (4) tájékoztatás (6) team Szaniszló (1) terror (2) TFFB (3) törvénykezés (1) Trianon (1) Ughy (21) ügyek (61) ünnep (6) útépítés (2) vagyonnyilatkozat (1) válaszolok (2) választás 2018 (1) választás 2019 (1) vélemény (6) XVIII. kerület (3) Zöld Gyűrű (1) Címkefelhő

Feedek

A minap egy meglehetősen aljas kis bejegyzés jelent meg a helyi jobbik honlapján. (http://jobbik18.hu/?p=3119)
Azt írják: "Miközben mi a magyar emberek érdekében munkánkat végeztük, voltak, akik felhőtlen szórakozással múlatták az időt a „Szeptemberi Kóstoló” elnevezésű rendezvényen. Egy pillanatra sem láttuk az arcukon az együttérzés, a segíteni akarás jeleit. Nem vártuk – és nem is történt meg! -, hogy megtiszteljék a kétségbeesett hiteleseket aláírásukkal."
Mellette fotók a Jobbik pultjainál aláíró emberekről, illetve az LMP sátráról, bográcsairól.
Nem vitt rá a lélek, hogy azon a felületen reagáljak, szó nélkül mégsem hagyhatom.

  • Egyrészt magas labda, leütöm: nem csoda, hogy nem látták az arcunkon e jeleket, hiszen állításuk szerint "A törvényeket betartva nem mentünk be a létesítmény területére". Bizony, úgy nehéz ...
  • Másrészt, ha mégis bejöttek volna, a kezünket kellett volna figyelni. És a bográcsokat. Azzal és azokból osztottunk ki ugyanis több, mint 6 kg húsból készült pörköltet ingyen  közel 40-50 rászorulónak. És sajnos nem jutott mindenkinek ... Ismerjük a kerületi családok többségének anyagi helyzetét, számítottunk az ételosztás szükségességére. Szomorú tény, de készültünk rá. Sőt, azt is elmondjuk - miért ne dicsérjünk másokat, ahelyett, hogy hazug állításokkal feketítünk be másokat -, hogy volt még pár csapat, aki hasonló felkészültséggel érkezett. Mi, ők így segítettünk aznap.
  • És akkor harmadrészt: Hogyan segített eközben a Jobbik? "Az én házam, az én váram!" fedőnevű aláírásgyűjtés leple alatt a Jobbik nem csinál mást, mint új Kubatov-listákat állít össze. Orbán Viktor mondta amerikai diplomatáknak a Wikileaks által kiszivárogtatott táviratok tanúsága szerint: "Hagyják figyelmen kívül amit mondok, arra figyeljenek, amit teszek!" Fogjanak kezet a Jobbikkal, és el se engedjék! Mit tett a Jobbik a devizahitelesekért? Benyújtott egy olyan törvényjavaslatot az ügyben, ami mérsékelné ugyan a behajtók jövedelmét, és megtakarítana ügyvédi kiadásokat a devizahiteleseknek, de egyet nem tenne meg: nem védené meg otthonaikat. (http://www.parlament.hu/irom39/04090/04090.pdf)

Azok számára, akik nem szeretnek jogi szövegeket értelmezni, idézem Bertha Szilvia, a Jobbik parlamenti képviselőjének hétfői sajtótájékoztatóján elhangzott értelmezését:
"A javaslatban azt kezdeményezik, hogy az adósok csak a fedezet erejéig - vagyis az ingatlan eladási áráig - legyenek felelősök a bankok felé, és a fedezet elvesztése után ne lehessen rajtuk további követeléseket érvényesíteni.

A másik javaslat értelmében ingyenes állami jogi segítségnyújtást biztosítanának a hiteleseknek, mivel a Jobbik szerint sok esetben a bajba jutott adósoknak nincsen anyagi lehetőségük ügyvédet fogadni és jogi tanácsokat kérni.
A harmadik javaslat értelmében a Jobbik az eladási ár két százalékában maximalizálná a végrehajtói jutalékot, amely a párt szerint ma sok esetben aránytalanul megnöveli az adósok terheit."
Nincs más megjegyzésem ....

Címkék: rendezvény helyi politika

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://petrovai.blog.hu/api/trackback/id/tr105392935

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása