Hirdetés

Hirdetés

Magamról

A Párbeszéd Magyarországért Párt XVIII. kerületi alpolgármestere vagyok.

2010-2019 között önkormányzati képviselőként, a 2019 évi önkormányzati választások óta pedig a kerületi demokratikus ellenzéki erők összefogásának jóvoltából külsős alpolgármesterként végezhetem munkámat a kerület érdekében. Építész és településtervező, városgazdász végzettségem okán a terület- és település-fejlesztés, környezetvédelem és a fővárosi kapcsolattartás tartozik alpolgármesteri portfóliómba.

Állandó oldalak

Találkozzunk a Facebookon!

  

Szerintem ...

Szerintem ez a minimum

Friss topikok

Címkék

2019 (2) 56 (1) akciók (4) állatvédelem (1) alpolgármester (1) Bajnai (1) beiratkozás (1) beszámolók (10) bevándorló (2) BKK (1) Bogányi-zongora (1) Bókaytelep (6) Bókay iskola (1) Budapest (4) civil (1) COVID-19 (2) csapadékvíz (1) csatorna (2) csatornázás (3) díjazás (1) Dömötör (2) egészségügy (2) egyesült ellenzék (1) együttműködés (2) energetika (1) energiabeszerzés (2) építőipar (1) érdekérvényesítés (1) erdőírtás (1) események (1) EU (1) EU-s projektek (2) FCSM (2) FIDESZ (18) Flór Ferenc utca (1) főpolgármester (1) forgalomszervezés (2) Főváros (3) FTSZV (1) gárda (1) gazdaság (1) Gilice tér (2) Grren Belt (1) gyermekéhezés (1) Halmierdő (2) helyi politika (21) hírek (13) iskola (5) Karácsony (3) Karácsony Gergely (4) kéményseprés (1) kerület (1) KKK (1) környezetvédelem (8) Környezetvédelmi Világnap (1) korszerűsítés (1) közbiztonság (5) közérdekű (13) közlekedés (2) közmeghallgatás (3) közpolitika (10) közszolgáltatás (1) köztartozás-mentesség (1) Krisár (1) KT-ülés (11) Kubatov (2) Kucsák (9) külpolitika (2) Külső Kerületi Körút (1) Kunhalmi (4) Kunhalmi Ágnes (5) lakásépítés (1) Lakatostelep (1) lakópark (1) Lévai (1) Liptáktelep (1) LMP (2) M0 (9) magasház (1) Magnet Bank (1) Matolcsy (1) megemlékezés (1) menekült (2) menkült (1) MIBU (1) migráns (2) MNB (1) Momentum Mozgalom (1) népírtás (1) NER (1) offshore (1) oktatás (2) OLAF (1) önkéntesek (2) önkormányzati választás (4) órarend (1) örmények (1) országos (23) országos lista (1) pályázat (1) Párbeszéd (73) Párbeszéd Magyarországért (89) Párizs (1) Pestszentimre (3) Pestszentlőrinc (9) Péterhalmi erdő (3) Petrovai (4) Petrovai László (4) PM (83) polgármester (2) program (2) Rendessytelep (1) rendezvény (8) rezsiharc (1) Scheiring Gábor (1) Simon (2) Somody (1) sport (1) Szabó Rebeka (1) Szaniszló (4) Szaniszló Sándor (4) tájékoztatás (6) team Szaniszló (1) terror (2) TFFB (3) törvénykezés (1) Trianon (1) Ughy (21) ügyek (61) ünnep (6) útépítés (2) vagyonnyilatkozat (1) válaszolok (2) választás 2018 (1) választás 2019 (1) vélemény (6) XVIII. kerület (3) Zöld Gyűrű (1) Címkefelhő

Feedek

Az imént jött a telefon - ma már a harmadik - aggódó anyuka ismerősünktől, aki reggel óta próbálja megoldani azt a nem éppen szívderítő helyzetet, hogy kiderítse, miért lázas és bágyadt 10 éves kislánya. Nem segítséget kért - nehezen is tudnánk ebben a dologban a segítségére lenni -, mindössze ki akarja magából beszélni a délelőtt történéseit, mert ilyet és ehhez hasonlókat nap mint nap megél sokat betegeskedő kislánya mellett. Én is ki akarom beszélni magamból ... és előre bocsájtom: nem a kerületünkben történt az eset, "csak a szomszéd háza ég".

doctornursexray525.jpgA történet röviden az alábbi: a délelőtt 11-ig (!) rendelő doktornő meghallgatja a harmadik napja 39°-os lázzal küzdő gyermeket, és elküldi röntgenre, mert "hall valamit". Anyuka gyerekkel és a beutalóval átmegy az SZTK-ba, ahol közlik vele, hogy 11-ig csak ultrahang van, röntgent csak utána csinálnak. Hiába könyörög, hogy a doktornő csak 11-ig rendel, hajthatatlanok. Anyuka és a lázas kislány tovább megy egy másik intézménybe, ahol amúgy fizetős vendégeket is fogadnak, de a beutalósokat is ellátják - igaz, a fizetősöket előre veszik. Szerencséje van, nem kell sokat várni a kis beteggel, gyorsan elkészül a röntgen. Digitális a rendszer, képet nem ad, csak szöveges leletet. A lelet érdemi szövege szó szerint a következő: "szívtájékon folt látható". Magyarázat: nulla! Anyukának nem az a dolga, hogy értelmezze az orvos által leírtakat, fogja a leletet, és meglehetősen rémülten rohan vissza a doktornőhöz, akit még éppen elér rendelési időben. Doktornő - amúgy teljesen jogos kérdése - , hogy "Na de hol, mekkora?" ... és "Ezt még ki kéne deríteni, anyuka!"

És itt szakad el az a bizonyos cérna, itt telik be a pohár, itt robban a bomba ... folytassam?

Hiába a méregdrága eszköz, hiába a szaktudás, ha az emberi minőség sokszor nem ér fel ehhez. Lehet persze - és kell is - védeni az egészségügyben dolgozókat, hiszen sokan közülük éhbérért dolgoznak, de szolidaritást elvárni csak úgy lehet, ha az kölcsönös. A 11-ig renelő gyermekorvost, a szabályokhoz, időbeosztáshoz mereven ragaszkodó SZTK-t még csak-csak megérti az ember, de a slendirán szövegezésű lelet, majd az orvos hozzáállása az így előállt helyzethez szerintem vállalhatatlan. Egy telefonnal választ kaphatna, egy e-mailben átküldetett kép segítségével maga is megnézhetné a beteg területet, helyette "derítse ki az anyuka"!

soporon_tuztorony.jpgMegvonhatjuk a vállunkat, hogy "ilyen lett a világ, nincs ezen mit csodálkozni", csak éppen azt a világot mi alkotjuk, mi, akik benne élünk. Most tulajdonképpen "nincs semmi baj se még, csak a szomszéd háza ég", megvárhatunk, de már őseink is tudták, a tűzre ügyelni kell, mert ha a szomszéd háza ég, esélyes, hogy a miénk is lángra lobban ... inkább előbb, mint utóbb!

Címkék: egészségügy közérdekű országos Párbeszéd Párbeszéd Magyarországért PM

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://petrovai.blog.hu/api/trackback/id/tr306990773

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása