Hirdetés

Hirdetés

Magamról

A Párbeszéd Magyarországért Párt XVIII. kerületi alpolgármestere vagyok.

2010-2019 között önkormányzati képviselőként, a 2019 évi önkormányzati választások óta pedig a kerületi demokratikus ellenzéki erők összefogásának jóvoltából külsős alpolgármesterként végezhetem munkámat a kerület érdekében. Építész és településtervező, városgazdász végzettségem okán a terület- és település-fejlesztés, környezetvédelem és a fővárosi kapcsolattartás tartozik alpolgármesteri portfóliómba.

Állandó oldalak

Találkozzunk a Facebookon!

  

Szerintem ...

Szerintem ez a minimum

Friss topikok

Címkék

2019 (2) 56 (1) akciók (4) állatvédelem (1) alpolgármester (1) Bajnai (1) beiratkozás (1) beszámolók (10) bevándorló (2) BKK (1) Bogányi-zongora (1) Bókaytelep (6) Bókay iskola (1) Budapest (4) civil (1) COVID-19 (2) csapadékvíz (1) csatorna (2) csatornázás (3) díjazás (1) Dömötör (2) egészségügy (2) egyesült ellenzék (1) együttműködés (2) energetika (1) energiabeszerzés (2) építőipar (1) érdekérvényesítés (1) erdőírtás (1) események (1) EU (1) EU-s projektek (2) FCSM (2) FIDESZ (18) Flór Ferenc utca (1) főpolgármester (1) forgalomszervezés (2) Főváros (3) FTSZV (1) gárda (1) gazdaság (1) Gilice tér (2) Grren Belt (1) gyermekéhezés (1) Halmierdő (2) helyi politika (21) hírek (13) iskola (5) Karácsony (3) Karácsony Gergely (4) kéményseprés (1) kerület (1) KKK (1) környezetvédelem (8) Környezetvédelmi Világnap (1) korszerűsítés (1) közbiztonság (5) közérdekű (13) közlekedés (2) közmeghallgatás (3) közpolitika (10) közszolgáltatás (1) köztartozás-mentesség (1) Krisár (1) KT-ülés (11) Kubatov (2) Kucsák (9) külpolitika (2) Külső Kerületi Körút (1) Kunhalmi (4) Kunhalmi Ágnes (5) lakásépítés (1) Lakatostelep (1) lakópark (1) Lévai (1) Liptáktelep (1) LMP (2) M0 (9) magasház (1) Magnet Bank (1) Matolcsy (1) megemlékezés (1) menekült (2) menkült (1) MIBU (1) migráns (2) MNB (1) Momentum Mozgalom (1) népírtás (1) NER (1) offshore (1) oktatás (2) OLAF (1) önkéntesek (2) önkormányzati választás (4) órarend (1) örmények (1) országos (23) országos lista (1) pályázat (1) Párbeszéd (73) Párbeszéd Magyarországért (89) Párizs (1) Pestszentimre (3) Pestszentlőrinc (9) Péterhalmi erdő (3) Petrovai (4) Petrovai László (4) PM (83) polgármester (2) program (2) Rendessytelep (1) rendezvény (8) rezsiharc (1) Scheiring Gábor (1) Simon (2) Somody (1) sport (1) Szabó Rebeka (1) Szaniszló (4) Szaniszló Sándor (4) tájékoztatás (6) team Szaniszló (1) terror (2) TFFB (3) törvénykezés (1) Trianon (1) Ughy (21) ügyek (61) ünnep (6) útépítés (2) vagyonnyilatkozat (1) válaszolok (2) választás 2018 (1) választás 2019 (1) vélemény (6) XVIII. kerület (3) Zöld Gyűrű (1) Címkefelhő

Feedek

09.
'14 december

Sajtóhír

Petrovai  |  Szólj hozzá!


narancsparagrafus.jpegTalicskás Márk, Pirézia országgyűlési képviselője és Arrogáns Anton, a piréziai kormánypárt frakcióvezetője a Belizt, az Egyesült Államok beli Delaware államot, valamint Ciprust felölelő körútját megszakítva a moszkvai repülőtéren tartott sajtótájékoztatót a pártjuk által támogatott legújabb javaslatról.

Talicskás Márk annak ismertetése előtt elmondta, hogy világszerte, és így természetesen országosan is gondot okoz a pedofília. A képviselő emlékeztetett arra, hogy az elmúlt évek során számos sajtóhír számolt be róla, hogy még a kormány legjobb barátjának számító Amerikai Egyesült Államokban is emeltek vádat egyházi vezetők ellen pedofil bűncselekmények miatt, továbbá otthon, Piréziában is kiderült a minap, hogy egyik leghíresebb gimnáziumunk ismert oktatója is zaklatta tanítványait pár évtizede. A képviselő véleménye szerint a jelenség ellen a keresztény-konzervatív piréziai kormánynak erkölcsi kötelessége fellépni.

Javaslata kapcsán elmondta, hogy törvényt kívánnak hozni a pedofíliára való hajlam szűrésének bevezetéséről. A törvény kötelezettje Pirézia minden olyan egyházi személyisége, aki szolgálata során kapcsolatba kerül kiskorú hívekkel. Különös figyelmet kívánnak fordítani azokra az egyházakra, ahol a felszentelés követelménye a cölibátus. Ugyancsak szűrésen kell részt vegyen a piréz oktatási-nevelési intézmények minden dadusa, nevelője és oktatója, akikről amúgy is köztudott, hogy szeretik a gyermekeket.

Tervei szerint a szűrést egy háromnapos, bentlakásos "tábor" keretei között, pszichológiai tesztek kitöltésével és helyzetgyakorlatok közös kiértékelésével tervezik megvalósítani. Talicskás elmondta, hogy mivel a bukott liberálisok és az álbaloldal szétverte az ország legynagyobb pszichológiai intézetét, ezért a tábor szervezésére már ki is írták a meghívásos közbeszerzési eljárást, és az egyetlen meghívott  ismeretében valószínűsíthető, hogy azt egy, a fővároshoz közeli kastélyban fogják lebonyolítani. Talicskás kérdésre elmondta, hogy mivel a szűrést minden évben meg kell ismételni, az állam a hely biztosítása ellentételezéseként a törvény hatályának idejére átvállalja a kastély és a hozzátartozó birtok fenntartási költségeit.

Arrogáns az elmondottakhoz hozzátette: számítanak rá, hogy egyházi berkekben, valamint szakmai közösségekben ellenérzéseket válthat ki javaslatuk, de az a véleményük, hogy a probléma valós, az ellen fel kell lépni, és aki ezzel nem ért egyet, az tudatosan, vagy nem szándékoltan a pedofíliát támogatja, ne adja Isten, maga is látens pedofil.

A sajtótájékoztatót kérdések követték. A CNN újságírójának azt a kérédését, miszerint nem visszás-e az ország legnagyobb pszichológiai intézetének szétverését emlegetni, amikor frakciójuk több tagja sorozatos megnyilatkozásai alapján vélhetően ennek köszönheti, hogy most a Piréz Parlament tagja lehet, tolmács hiányában egyikük sem értette, ezért arra nem is válaszoltak. Ezt követően már csak piréz újságírók kérdeztek. Felvetették, hogy nem tartják-e összeférhetetlennek, hogy az említett birtok a kormányzó párt pénztárnokának tulajdona? Talicskás erre annyit válaszolt: Nem! A jelenlegi utazásuk célját firtató kérdésre Arrogáns válaszolt. Kifejtette, hogy bár az nem tartozik szorosan a témához, ő a teljes átláthatóság pártján áll, ezért tájékoztatja az újságírókat, hogy képviselőtársával magánúton vannak, és pár fontos pénzügyet kellett elintézniük. Az abszurdisztáni tudósító végül visszavonta kérdését, mert rájött, hogy az otthon megszokottakhoz képest új információhoz már nem juthat, ezért a sajtótájékoztató véget ért.

Címkék: hírek országos ügyek

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://petrovai.blog.hu/api/trackback/id/tr176969189

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása