Hirdetés

Hirdetés

Magamról

A Párbeszéd Magyarországért Párt XVIII. kerületi alpolgármestere vagyok.

2010-2019 között önkormányzati képviselőként, a 2019 évi önkormányzati választások óta pedig a kerületi demokratikus ellenzéki erők összefogásának jóvoltából külsős alpolgármesterként végezhetem munkámat a kerület érdekében. Építész és településtervező, városgazdász végzettségem okán a terület- és település-fejlesztés, környezetvédelem és a fővárosi kapcsolattartás tartozik alpolgármesteri portfóliómba.

Állandó oldalak

Találkozzunk a Facebookon!

  

Szerintem ...

Szerintem ez a minimum

Friss topikok

Címkék

2019 (2) 56 (1) akciók (4) állatvédelem (1) alpolgármester (1) Bajnai (1) beiratkozás (1) beszámolók (10) bevándorló (2) BKK (1) Bogányi-zongora (1) Bókaytelep (6) Bókay iskola (1) Budapest (4) civil (1) COVID-19 (2) csapadékvíz (1) csatorna (2) csatornázás (3) díjazás (1) Dömötör (2) egészségügy (2) egyesült ellenzék (1) együttműködés (2) energetika (1) energiabeszerzés (2) építőipar (1) érdekérvényesítés (1) erdőírtás (1) események (1) EU (1) EU-s projektek (2) FCSM (2) FIDESZ (18) Flór Ferenc utca (1) főpolgármester (1) forgalomszervezés (2) Főváros (3) FTSZV (1) gárda (1) gazdaság (1) Gilice tér (2) Grren Belt (1) gyermekéhezés (1) Halmierdő (2) helyi politika (21) hírek (13) iskola (5) Karácsony (3) Karácsony Gergely (4) kéményseprés (1) kerület (1) KKK (1) környezetvédelem (8) Környezetvédelmi Világnap (1) korszerűsítés (1) közbiztonság (5) közérdekű (13) közlekedés (2) közmeghallgatás (3) közpolitika (10) közszolgáltatás (1) köztartozás-mentesség (1) Krisár (1) KT-ülés (11) Kubatov (2) Kucsák (9) külpolitika (2) Külső Kerületi Körút (1) Kunhalmi (4) Kunhalmi Ágnes (5) lakásépítés (1) Lakatostelep (1) lakópark (1) Lévai (1) Liptáktelep (1) LMP (2) M0 (9) magasház (1) Magnet Bank (1) Matolcsy (1) megemlékezés (1) menekült (2) menkült (1) MIBU (1) migráns (2) MNB (1) Momentum Mozgalom (1) népírtás (1) NER (1) offshore (1) oktatás (2) OLAF (1) önkéntesek (2) önkormányzati választás (4) órarend (1) örmények (1) országos (23) országos lista (1) pályázat (1) Párbeszéd (73) Párbeszéd Magyarországért (89) Párizs (1) Pestszentimre (3) Pestszentlőrinc (9) Péterhalmi erdő (3) Petrovai (4) Petrovai László (4) PM (83) polgármester (2) program (2) Rendessytelep (1) rendezvény (8) rezsiharc (1) Scheiring Gábor (1) Simon (2) Somody (1) sport (1) Szabó Rebeka (1) Szaniszló (4) Szaniszló Sándor (4) tájékoztatás (6) team Szaniszló (1) terror (2) TFFB (3) törvénykezés (1) Trianon (1) Ughy (21) ügyek (61) ünnep (6) útépítés (2) vagyonnyilatkozat (1) válaszolok (2) választás 2018 (1) választás 2019 (1) vélemény (6) XVIII. kerület (3) Zöld Gyűrű (1) Címkefelhő

Feedek

Orbán Viktor jól ismert beszédében 2012-t az elrugaszkodás éveként nevezte meg. Így az év vége felé megállapíthatjuk: az elrugaszkodás sikeres volt, megtörtént az elszakadás … a választóktól, a valóságtól legalább is mindenképpen. Állításunk igazolására álljon itt egy akár szórakoztatónak is nevezhető történet, mely azonban a mosolyt fakasztó primitív megoldáson túl mély tanulságokat is hordoz magában. Előbb azonban egy kis elméleti alapozás:
Tudjuk - ha másból nem, abból, hogy Orbán Viktor kormánya a választási eljárásról szóló törvény kapcsán külön jogszabályi helyeket szentelt az internetes kampány lehetőségek szerinti korlátozásának -, hogy az elkövetkező választások során az információk szabad áramlását még mindig leginkább megoldani képes internet, azon belül is elsősorban a közösségi hálózatok jelentős hangsúlyt kapnak majd. Az emberek szívesebben hisznek annak, de legalább is inkább adnak a véleményre azoknak, akiket ismernek. Ha sok azonos irányba mutató információ érkezik, hajlamosak annak nagyobb valóságtartalmat tulajdonítani - akár jobb meggyőződésük ellenére is -, mint a valóság. Reklámpszichológusok, marketingesek napokat beszélhetnének erről, hisz e felismerés szakmájuk egyik alapja, ebből élnek. Ma már külön cégek alapítanak vállalkozást arra, hogy nem létező személyek nevében létrehozott álidentitások százait, ezreit bevetve bonyolítsanak le marketingkampányokat megrendelőik számára. Ilyen kamu-hálózatról azonban eddig csak az üzleti szférában tudtunk, a politikai marketing világában valamelyest újdonságnak számít. Magyarországon mindenképpen.
 

És akkor a történet:


Egy kis társalgás a közbiztonságról ...
A XVIII. kerület lakóit is számos csoport várja a legnagyobb közösségi oldalon, ahol a kerület ügyes-bajos dolgait, mindennapi történéseit beszélik meg a tagok. A legtöbb csoport igyekszik a politikát kívül tudni magán, de mivel a politika erőszakosan furakszik be az emberek mindennapjaiba, idővel fel-fel tűnnek ilyen tartalmú bejegyzések is - természetükből adódóan az újabb és újabb megszorító intézkedésekkel szemben inkább kritikusak, mint támogatók.
Nincs ez másként a kerület legnagyobb taglétszámot magáénak tudó ‘Tizennyolcadik kerület’ nevű csoportjában, melynek - bár nem bizonyítottan, de tagok által tudottan - kormánypárti adminisztrátora van. A kezdeti kiegyensúlyozott hangnem az idő előrehaladtával egyre erősödő kormánykritikába torkollott, melynek egy részét az admin fojtotta el, a fennmaradókat pedig a számban folyamatosan fogyatkozó kormánypárti hívek igyekeztek ellensúlyozni. Az utolsók magányosságból, a védhetetlen védelméből, a megmagyarázhatatlan folyamatos értelmezésének hamvába holt kísérletéből eredeztethető frusztrációjukat agresszivitással, személyeskedéssel leplezve kiölték a fórumból az életet. Egyre kevesebben látogattak el a csoport oldalára, és ami nyilván még fájóbb volt a csoport mögött állóknak, a kormánypárti sikerpropaganda sorra belinkelt cikkei alig váltottak ki egy-két like-ot, ám annál több elutasítást a csoport tagjaiból. … Aztán csoda történt! Egymás után jelentek meg addig soha nem látott arcok, akik támogatásukról biztosították a kerület vezetésének intézkedéseit, a kormány döntéseit. A legkülönbözőbb emberek: idősek, fiatalok, férfiak, nők, keresztények és zsidók, bevallottan szélsőjobbosok, illetve egyensúlyt kereső puhányok - egyszóval szép keresztmetszetét adták egy egyészséges társadalomnak azzal az egy különbséggel, hogy mindannyian Orbán Viktor és kormánya, illetve helyi vazallusai pártját fogták. Két hét alatt ellepték a csoportot. Vitatkoztak, hozzászóltak, osztották a like-okat - a korábban magukra maradt bózótharcosokkal vállvetve életre lehelték a dermedt közösséget.
... és a látványcsapatsportágak támogatásáról.
Külön szép, amikor "megtolják" a látványcsapatsportok támogatását, miközben lassan a napnál is világosabb, hogy az egész TAO-kedvezményes rendszer csak arra jó, hogy a kifejezetten ennek kihasználására alakított alibi utánpótlás-sportegyesületeken keresztül "kifizetőhelyi-hálózatot" építsenek ki a költségvetéstől elvont adóforintok - 2012-ben mintegy 30-40 Mrd. forint - "gazdaságos" felhasználására. Beindult a pörgés, teljes a siker, a kormánypárti támogatás érezhetően megnőtt a csoportban. Nosza, sorra bejelentkeztek a másik, általam is adminisztrált kerületi csoportba, és ott is elkezdődött az igehirdetés.

Mennyei sugallat szállta volna meg a kerület e becses lakóit, hogy kiálljanak a “nemzetmentő” mellett? Talán még “Békekölcsönt” is jegyeznének, ha lehetne? Olyan furcsa ez az egész ... És nem véletlenül az.Új embereink egytől egyig álidentitások! És sokan vannak. Egy egész hálózat.  Mint egykor a besúgok ... Csak ezek nem valós, hanem virtuális személyek virtuális háttérrel, virtuális kapcsolati hálóval. Egy virtuális világban osztják az észt az elképzelt valóságról.
Egy ilyen hálózatot hihető identitásokkal felépíteni, karban tartani irdatlan idő, energia és persze pénz. Felbérelni, megvenni e zombikat nem kevesebb. Van miből. (Erről jut eszembe, befizetted már a soron levő adódat?) Használatukra rájönni szinte nem lehet, hacsak nem olyan dilettánsokra bízzák bevetésüket, mint azt kerületünkben tették.
 
Ugye a lényeg már lejött?! Érted? Erre van pénz, erre van idő és energia! Valósak híján virtuális támogatókra “szert tenni”. Hazudnak neked, nekem, önmaguknak. Tetteik eredményeit nem értékeli kellően pozitívan és aktívan az “Istenadta Nép”? Elmaradt a kielégülés? No problem. Megoldják maguk. Ez - ma még - nem bűn, de azért mindannyian tudjuk: utód nem lesz belőle ... szerencsére!
2012 az “elrugaszkodás éve”. Messzire rugaszkodtak. Elszakadtak tőlünk, a valóságtól. Nem látnak már bennünket, mi sem akarjuk látni őket.
2013 állítólag a “felemelkedés éve” lesz: Emelkedjenek hát mind magasabbra, “A végtelenbe és tovább” azért, hogy
2014 a gyarapodás éve lehessen. Kezdjük ott, hogy legyünk gazdagabbak egy őszinte kormánnyal!
 
Nem értenek egyet? Weisz úrJuharos úrAmbrus úrRahel, kedves? Vitatkozzunk akkor erről is! ... No nem itt, holmi virtuális térben, hanem csak úgy, egyszerűen ... szemtől szemben. Ragyogó alkalom nyílik rá például legközelebbi rendezvényünkön,21-én, szerdán a Köz-Pontban (Üllői út 489.) 17:30-tól. Szabó Tímea országgyűlési képviselő lesz a vendégünk a társadalmi leszakadás okait és a felemelkedés lehetőségeit boncolgató vitaesten, ahol szeretettel várjuk Önöket egy teára. Segítsenek Nagy néninek is, hátha ő is eljönne.

Címkék: ügyek

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://petrovai.blog.hu/api/trackback/id/tr895392999

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása