Hirdetés

Hirdetés

Magamról

A Párbeszéd Magyarországért Párt XVIII. kerületi önkormányzati képviselője vagyok.

A 2014 évi önkormányzati választáson a kerületi demokratikus ellenzéki erők összefogásának listájáról kerültem a testületbe. A PM két képviselővel vesz részt a munkában. Kezdetben Horváth Zsófia képviselőtársammal alkottuk a PM kerületi képviselőcsoportját, 2017 januárja óta pedig Somody László frakciónk másik tagja. Jómagam építész és településtervező, városgazdász végzettségem okán a Településfejlesztési és Fenntartható Fejlődés Bizottságának vagyok tagja.

Állandó oldalak

Találkozzunk a Facebookon!

  

Szerintem ...

Szerintem ez a minimum

Friss topikok

Címkék

56 (1) akciók (4) állatvédelem (1) alpolgármester (1) Bajnai (1) beiratkozás (1) beszámolók (5) bevándorló (2) BKK (1) Bogányi-zongora (1) Bókaytelep (5) Bókay iskola (1) Budapest (2) civil (1) csatorna (1) csatornázás (2) díjazás (1) Dömötör (2) egészségügy (2) együttműködés (1) energetika (1) energiabeszerzés (2) építőipar (1) erdőírtás (1) események (1) EU (1) EU-s projektek (2) FCSM (2) FIDESZ (18) forgalomszervezés (2) FTSZV (1) gárda (1) gazdaság (1) Gilice tér (2) gyermekéhezés (1) Halmierdő (1) helyi politika (19) hírek (13) iskola (5) Karácsony (1) Karácsony Gergely (2) kéményseprés (1) környezetvédelem (6) Környezetvédelmi Világnap (1) korszerűsítés (1) közbiztonság (5) közérdekű (13) közlekedés (1) közmeghallgatás (3) közpolitika (10) közszolgáltatás (1) köztartozás-mentesség (1) Krisár (1) KT-ülés (11) Kubatov (2) Kucsák (9) külpolitika (2) Kunhalmi (2) Kunhalmi Ágnes (2) lakásépítés (1) lakópark (1) Lévai (1) LMP (2) M0 (9) magasház (1) Magnet Bank (1) Matolcsy (1) megemlékezés (1) menekült (2) menkült (1) migráns (2) MNB (1) Momentum Mozgalom (1) népírtás (1) NER (1) offshore (1) oktatás (2) OLAF (1) önkormányzati választás (1) órarend (1) örmények (1) országos (23) országos lista (1) pályázat (1) Párbeszéd (69) Párbeszéd Magyarországért (84) Párizs (1) Pestszentlőrinc (4) Péterhalmi erdő (2) PM (79) rendezvény (8) rezsiharc (1) Scheiring Gábor (1) Simon (2) Somody (1) sport (1) Szabó Rebeka (1) tájékoztatás (6) terror (2) TFFB (3) törvénykezés (1) Trianon (1) Ughy (21) ügyek (60) ünnep (6) útépítés (2) vagyonnyilatkozat (1) válaszolok (2) választás 2018 (1) vélemény (6) XVIII. kerület (1) Címkefelhő

Feedek

19.
'17 február

Öngól!

Petrovai  |  Szólj hozzá!

Február 16-án az alábbi bejegyzés jelent meg a kerületi FIDESZ facebook oldalán:

(Ha esetleg el találna tűnni, a lényege: "A Fidesz XVIII. kerületi szervezete és Kucsák László országgyűlési képviselő ételosztást szervez FEBRUÁR 18-án, szombaton 11 órától a Polgárok Háza udvarán." )
A poszt az ételosztás napján felkerült a kerület legnagyobb létszámú közéleti csoportjának falára is, ahol többen nemtetszésüknek adtak hangot, amire viszont nem késett sokáig a válasz. A vitába hamarosan beszállt Kucsák László asszisztense is, aki egyrészt azonnal leszedte a keresztvizet mindazokról, akik kritikus véleményt fogalmaztak meg
lilla_komment_1.png, másrészt megpróbálta védeni a mundér becsületét.

Úgy gondoltam a helyzet megér egy blogposztot, ezért inkább ezt a formát választottam véleményem kifejtésére.

Egyetértve sok kommentelővel magam is úgy gondolom, hogy egy kormánypárti politikusnak nem ez a feladata. A kerület hatalmi helyzetben levő országgyűlési képviselőjének az a dolga, hogy olyan viszonyokat teremtsen, amikor ilyetén jótékonykodásra nincs szükség. Erős szociális hálót, jó vásárlóerőt biztosító fizetéseket, megfizethető élelmiszer-árakat ... és ha minden kötél szakad, akkor támogatást civil szervezeteknek, egyházaknak, akik a "minden jószándék és társadalmilag hasznos kormányzati tevékenység ellenére is" leszakadókkal foglalkoznak. Tegye ezt törvénnyel, jogszabállyal, merthogy ő most törvény- és jogalkotó! És ha nem képes ezt elérni, akkor lássa ezt be, mondjon le a mandátumáról, vagy legalább is ne legyen része a törvényalkotó többségnek, váljon függetlenné, és vonuljon ellenzékbe! Sok mindent tehet, de kormánypártiként ezt nem. (Magunk között: annak, aki ezt a tanácsot adta neki, vagy nem figyelmeztette, amikor felmerült benne az ötlet, már nem lenne szabad állásban lennie mellette.) 

Ha mindezt belátja, de ennek ellnére nem akar civileket támogatni a cél érdekében - ami lássuk be, a NER (ha elfelejtettük volna: Nemzeti Együttműködés(!) Rendszere) Magyarországán kijelölt legújabb közellenség, a civil szféra tekintetében az ő szempontjából még érthető is -, nos akkor is van a kezében eszköz: kormánypárti képviselőtársain vagy a polgármesteren keresztül előterjesztéssel élhet az Önkormányzatnál (SZMSZ. 19.§.(1)), hogy a köz, azaz mindannyiunk pénzének egy részét ezentúl fordítsuk a rászorulók ingyenes étkeztetésére, vagy szervezzen az önkormányzat, tehát kerületünk közössége egy ilyen eseti akciót. Nyilván sok képviselő megszavazta volna - köztük jómagam is. Igaz, ez nyílt beismerése lenne annak, hogy a sokmilliárdnyi közpénzt elégető kormányzati sikerpropaganda ellenére nem igaz, hogy:
jobban_teljesit_1.jpg
Hogy biztosan megértsék, egy, a labdarúgás világából vett hasonlattal írnám le a helyzetet: ez az akció egy hatalmas öngóllal végződött!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://petrovai.blog.hu/api/trackback/id/tr3212272513

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.