Hirdetés

Hirdetés

Magamról

A Párbeszéd Magyarországért Párt XVIII. kerületi önkormányzati képviselője vagyok.

A 2014 évi önkormányzati választáson a kerületi demokratikus ellenzéki erők összefogásának listájáról kerültem a testületbe. A PM két képviselővel vesz részt a munkában. Kezdetben Horváth Zsófia képviselőtársammal alkottuk a PM kerületi képviselőcsoportját, 2017 januárja óta pedig Somody László frakciónk másik tagja. Jómagam építész és településtervező, városgazdász végzettségem okán a Településfejlesztési és Fenntartható Fejlődés Bizottságának vagyok tagja.

Állandó oldalak

Találkozzunk a Facebookon!

  

Szerintem ...

Szerintem ez a minimum

Friss topikok

Címkék

56 (1) akciók (4) állatvédelem (1) alpolgármester (1) Bajnai (1) beiratkozás (1) beszámolók (5) bevándorló (2) BKK (1) Bogányi-zongora (1) Bókaytelep (5) Bókay iskola (1) Budapest (2) civil (1) csatorna (1) csatornázás (2) díjazás (1) Dömötör (2) egészségügy (2) együttműködés (1) energetika (1) energiabeszerzés (2) építőipar (1) erdőírtás (1) események (1) EU (1) EU-s projektek (2) FCSM (2) FIDESZ (18) forgalomszervezés (2) FTSZV (1) gárda (1) gazdaság (1) Gilice tér (2) gyermekéhezés (1) Halmierdő (1) helyi politika (19) hírek (13) iskola (5) Karácsony (1) Karácsony Gergely (2) kéményseprés (1) környezetvédelem (6) Környezetvédelmi Világnap (1) korszerűsítés (1) közbiztonság (5) közérdekű (13) közlekedés (1) közmeghallgatás (3) közpolitika (10) közszolgáltatás (1) köztartozás-mentesség (1) Krisár (1) KT-ülés (11) Kubatov (2) Kucsák (9) külpolitika (2) Kunhalmi (2) Kunhalmi Ágnes (2) lakásépítés (1) lakópark (1) Lévai (1) LMP (2) M0 (9) magasház (1) Magnet Bank (1) Matolcsy (1) megemlékezés (1) menekült (2) menkült (1) migráns (2) MNB (1) Momentum Mozgalom (1) népírtás (1) NER (1) offshore (1) oktatás (2) OLAF (1) önkormányzati választás (1) órarend (1) örmények (1) országos (23) országos lista (1) pályázat (1) Párbeszéd (69) Párbeszéd Magyarországért (84) Párizs (1) Pestszentlőrinc (4) Péterhalmi erdő (2) PM (79) rendezvény (8) rezsiharc (1) Scheiring Gábor (1) Simon (2) Somody (1) sport (1) Szabó Rebeka (1) tájékoztatás (6) terror (2) TFFB (3) törvénykezés (1) Trianon (1) Ughy (21) ügyek (60) ünnep (6) útépítés (2) vagyonnyilatkozat (1) válaszolok (2) választás 2018 (1) vélemény (6) XVIII. kerület (1) Címkefelhő

Feedek

Majdnem napra pontosan két hónapja, hogy egy csatorna-törés nyomán szennyvíz árasztotta el Ganzkertváros egy részét, a kármentésre érkezett szippantós autó alatt pedig beszakadt az alámosott útpálya.

(MTI fotó: Mihádák Zoltán)

Több tucat ingatlanon, és a házak pincéjében állt a szennyes lé, bűzlött a környék, értékek mentek tönkre, semmisültek meg az áradatban. Nem először fordult elő.

img_6702.JPG img_6694.JPG

Ahogy abban a környéken élők is megerősítettek, a Halomi út ezen szakasza alatt húzódó főgyűjtővel valami porbléma van. Az alig egy kilométeres csatornaszakasz az elmúlt évek során többször sérült meg, többször kellett egyes részeit cserélni. Ilyenkor mindig hónapokig tartó javítási munkák kezdődnek, amelynek idején terjeng a környéken a csatorna-szag, és a környék feltárását biztosító gyűjtőút, a Halomi út hosszabb-rövidebb szakaszát feltúrják, s emiatt elzárják a forgalom elől. Az itt élőkben erős a gyanu, hogy a vezeték azért sérül rendszeresen, mert a hálózat legutóbbi bővítése során megépített, az egykori TSZ-földeken keresztül húzódó új ágon keresztül olyan mértékű terhelés zúdul rá, amelyre ez a szakasz nincs méretezve. Bizonyosak azonban nem lehetünk ebben mindaddig, amíg korrekt tájékoztatást nem kapunk az arra illetékesektől, mint ahogy ezen ismeretek nélkül remény sincs arra, hogy ez az újra és újra előálló helyzet végre már a múltté legyen.

A csatorna műszaki állapotán túl komoly probléma az is, hogy ez a külvárosi, relatív ritkán lakott terület szemlátomást nem élvez prioritást a Fővárosi Csatornázási Műveknél. Ha nem így lenne, nehezen lenne magyarázható, miért kell egy csőtörés javításának több, mint két hónapig tartania.

Két hete jártam utoljára a helyszínen. A munkaárok félig betemetve, a csatornaaknák fedlapja eltávolítva, bűz mindenütt. Szorgosan dolgozik a sérült szakaszt kiváltó talajszint feletti átkötést tápláló átemelő, illetve a munkaárok talajvízszint-süllyesztését biztosító rendszer. Amunkaterületen lézengő pár dolgozó szemlátomást ez utóbbi üzemben tartásával van elfoglalva, tényleges csatornajavítási munkával, építéssel senki nem foglalkozik. Az útmenti árokban a kéthónapos WC-papír cafatjai oszladoznak a klórmésszel terített gyom között. A járdán éppen iskolaköröket futnak a Kandó utcai suli alsósai jó mély slukkokat szívva az "aromás" levegőből, túl oldalon a Hétszínvirág óvoda nebulói jönnek ki épp az udvarra "levegőzni" egy kicsit ...

img_6982.JPG img_6981.JPG
img_6983_mod.JPG img_6987_mod.jpg

Mivel azt látom, hogy a kerület vezetése csendes beletörődéssel tűri, hogy túszává vált egy fővárosi cég, az FCSM nemtörődömségének, úgy gondoltam, itt az ideje tettekre sarkalni a polgármestert. Kapjanak a lakók érdemi és korrekt tájékoztatást arról, hogy

  • mi okozza az ismétlődő meghibásodásokat,
  • hogyan lehet az ezt kiváltó okokat megszüntetni, az okozott problémákat orvosolni,

s végül

  • érjük el, hogy az FCSM végre korrekten, évtizedekre megbízhatóan hozza működőképes állapotba ezt a csatornaszakaszt! 

Május 12.-én dönt a Testület. A fejleményekről beszámolok.

Címkék: csatornázás Párbeszéd Párbeszéd Magyarországért PM FCSM Ughy

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://petrovai.blog.hu/api/trackback/id/tr58672318

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.