Hirdetés

Hirdetés

Magamról

A Párbeszéd Magyarországért Párt XVIII. kerületi alpolgármestere vagyok.

2010-2019 között önkormányzati képviselőként, a 2019 évi önkormányzati választások óta pedig a kerületi demokratikus ellenzéki erők összefogásának jóvoltából külsős alpolgármesterként végezhetem munkámat a kerület érdekében. Építész és településtervező, városgazdász végzettségem okán a terület- és település-fejlesztés, környezetvédelem és a fővárosi kapcsolattartás tartozik alpolgármesteri portfóliómba.

Állandó oldalak

Találkozzunk a Facebookon!

  

Szerintem ...

Szerintem ez a minimum

Friss topikok

Címkék

2019 (2) 56 (1) akciók (4) állatvédelem (1) alpolgármester (1) Bajnai (1) beiratkozás (1) beszámolók (10) bevándorló (2) BKK (1) Bogányi-zongora (1) Bókaytelep (6) Bókay iskola (1) Budapest (4) civil (1) COVID-19 (2) csapadékvíz (1) csatorna (2) csatornázás (3) díjazás (1) Dömötör (2) egészségügy (2) egyesült ellenzék (1) együttműködés (2) energetika (1) energiabeszerzés (2) építőipar (1) érdekérvényesítés (1) erdőírtás (1) események (1) EU (1) EU-s projektek (2) FCSM (2) FIDESZ (18) Flór Ferenc utca (1) főpolgármester (1) forgalomszervezés (2) Főváros (3) FTSZV (1) gárda (1) gazdaság (1) Gilice tér (2) Grren Belt (1) gyermekéhezés (1) Halmierdő (2) helyi politika (21) hírek (13) iskola (5) Karácsony (3) Karácsony Gergely (4) kéményseprés (1) kerület (1) KKK (1) környezetvédelem (8) Környezetvédelmi Világnap (1) korszerűsítés (1) közbiztonság (5) közérdekű (13) közlekedés (2) közmeghallgatás (3) közpolitika (10) közszolgáltatás (1) köztartozás-mentesség (1) Krisár (1) KT-ülés (11) Kubatov (2) Kucsák (9) külpolitika (2) Külső Kerületi Körút (1) Kunhalmi (4) Kunhalmi Ágnes (5) lakásépítés (1) Lakatostelep (1) lakópark (1) Lévai (1) Liptáktelep (1) LMP (2) M0 (9) magasház (1) Magnet Bank (1) Matolcsy (1) megemlékezés (1) menekült (2) menkült (1) MIBU (1) migráns (2) MNB (1) Momentum Mozgalom (1) népírtás (1) NER (1) offshore (1) oktatás (2) OLAF (1) önkéntesek (2) önkormányzati választás (4) órarend (1) örmények (1) országos (23) országos lista (1) pályázat (1) Párbeszéd (73) Párbeszéd Magyarországért (89) Párizs (1) Pestszentimre (3) Pestszentlőrinc (9) Péterhalmi erdő (3) Petrovai (4) Petrovai László (4) PM (83) polgármester (2) program (2) Rendessytelep (1) rendezvény (8) rezsiharc (1) Scheiring Gábor (1) Simon (2) Somody (1) sport (1) Szabó Rebeka (1) Szaniszló (4) Szaniszló Sándor (4) tájékoztatás (6) team Szaniszló (1) terror (2) TFFB (3) törvénykezés (1) Trianon (1) Ughy (21) ügyek (61) ünnep (6) útépítés (2) vagyonnyilatkozat (1) válaszolok (2) választás 2018 (1) választás 2019 (1) vélemény (6) XVIII. kerület (3) Zöld Gyűrű (1) Címkefelhő

Feedek

france.jpg

Tegnap este szörnyű tragédia rázta meg a francia fővárost, és rajta keresztül egész Európa béke szerető népeit. Sokan és sokféleképpen fogják elemezni a történteket, nem gondoltam volna hogy nekem is meg kellene ezt tennem. Van azonban kerületünkben egy jelentős számú facebook csoport, melyet néhányad magammal évek óta építgetünk, adminisztrálgunk mi PM-esek, a párbeszéd hívei. Érdekes és egyben szomorú is volt beleolvasni az első reakciókba, amit - ha másért nem, felelős adminként - nem hagyhattam szó nélkül. Azt gondolom, nem baj, ha itt is megörökítem az ott tett bejegyzésemet. Ha valaki követni akarja a kibontakozó polémiát, itt találja az inkriminált posztot, alább pedig az ott is leírt véleményem.

 

Annyira "szép" - egy frászt az! -, amikor a "jól értesültek" azonnal az uszításra és gyűlölködésre használják fel a tragédiát. Aki egy percig is volt a menekültek között az elmúlt időszakban, csak keserűen elhúzza a szája szélét, miközben tudomásul veszi, hogy adóforintjaink százmilliói ismét jól hasznosultak: a gyűlöletkampány fő üzenete már gyökeret vert a fejekben. Persze ha ugyanezeket a százmilliókat nem plakátokra és baknyúl által átugorható drótakadályokra szórták volna el, hanem a szolgálatok erősödtek volna - nem a négycsillagos welness konditermében, persze -, hogy a beszivárgókat minél eredményesebben szűrhessék ki, nos akkor talán még hatékonyabb lett volna a dolog.

Miért gondolja ép ésszel bárki is, hogy a menekülőket azok irányítják, akik elől menekülnek?
Miért gondolja ép ésszel bárki is, hogy a nem épp veszélytelen útra vállalkozó tíz- és százezrek tömege mind ártó szándékkal érkezik? Miért nem az a természetes attitűd, hogy az emberek, akiknek otthonát, szülőföldjét megsemmisítette (az ugyenerről a tőről fakadó) esztelen gyűlölködés, egyszerűen csak élni akarnak, és jövőt maguknak, gyermekeiknek. Senki nem vitatja, hogy egy ekkora tömegben vannak, lehetnek rossz szándékú emberek is, de hogyan merülhet fel bárkiben az egész embertömeget terroristák irányítják?

Az meg külön kedves, amikor a "Nézzen kicsit a függöny mögé is és ne csak azt lássa amit Ön elé tolnak." felszólítás alátámasztásaként " A "menekültek" eldobott telefonjai sem arról árulkodnak mint amit Ön gondol" az "érv". Mosolygós lehetne a napom ettől a logikai bukfenctől, ha nem lenne mélységesen szánalmas ... 


A TERROR természete már csak ilyen. Erőforrásai - minden látszat ellenére - szűkösek, ezért keresi a helyet ahol kis ráfordítással nagy kárt tud okozni. Ki gondolja, hogy a müncheni olimpián, vagy a ferihegyi gyorsforgalmi úton (!) izraeliek ellen végrehajtott merényletek az említett országokban élő palesztín bevándorlók tízezrei miatt történtek, hogy a 2004-es beszláni túszdráma az oroszországba "tömegével igyekvő" csecsenek már megérkezett sejtjeinek műve?


Franciaország bevándorlási szempontból még mindig európa egyik legkényesebb országa Anglia, és lassan Németország után. Az okok azonbna nem a mostani helyzetben keresendők, hanem még mindig az egykori gyarmatbirodalmi örökségben. A "civilizációs" tevékenység, amit az egykori gyarmattartók műveltek gyarmataikon nem múlt el nyomtalanul. A brittek sikeresebben, civilizáltabban művelték ezt, náluk ma az intgerációs folyamat is zökkenőmentesebb. A franciák más területeken voltak aktívak, más módszerekkel, de végül is ugyanazt az imperialista gyakorlatot folytatták. A gyarmatbirodalmak bukása után áttelepül egykori "gyarmatiak" leszármazottai ezért ott sokkal kevésbé váltak az ország részeivé. Évtizedek óta jelentősek a feszültségek Párizs és Franciaország más, elsősorban algériaiak és Afrika más, egykori francia gyarmatairól érkezők lakta negyedeiben. De a demokratikus, jóléti társadalom sokáig képes volt kezelni ezeket a feszültségeket. Most, az új bevándorlási hullám, és sok, magát európainak képzelő vezető konfrontációs politikája az indulatokat felkorbácsolta ... szépen gyűlt a "gyúelegy". Nem kell sokat gondolkozni, hova kell szikrát vetni, ha tüzet akar valaki!


Mindenki gondolhat persze bármit a helyzetről, de azt véleményem szerint látni kell, hogy aki a kirekesztő, háborús retorika által diktált nézeteket teszi magáévá és hirdeti, maga is az erőszak politikájának kiszolgálójává válik. Még ezzel sincs komolyabb baj: az erőszakot, bár nem szeretjük, adott esetben legitim megoldásnak tekintjük. (Ezért vannak pl. rendőreink is.) A baj ott van, hogy olyan eszköztől várnak ezáltal megoldást, amiben a mi - európai - kultúránk a mai világban nem kifejezetten erős. Azokkal szemben pedig, akik évek óta "gyakorolják" az erőszakot, ahol ez a "megoldás" a közgondolkodásban elfogadott, mi több, sokszor egyedül járható útként rögzül - nos velük szemben nem sok esélyünk lesz ezen az úton.


Woody Allennek tulajdonítják a mondást: "Soha ne vitatkozz idiótákkal ! Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal." Örök érvényű megállapítás, de nem csak a vitára igaz. Ha már harcolni akar valaki, legalább a fegyvernemet jól válaszza meg! Európa, az európai ember és kultúrája másban erős! Integrációban, közösségben, a kultúrák egymás mellett élésében, kölcsönösen előnyös kompromisszumok megtalálásáben, egyáltalán: a BÉKÉBEN! Még ha önző poltikai és magánérdekek a konfliktusgerjesztésben érdekeltek is, a tényleges, fizikai harcot soha nem ők fogják megvívni - és több száz éves tapasztalataink vannak már abban, hova vezet, amikor sokak vívják meg kevesek harcát ...

Címkék: terror menekült külpolitika bevándorló Párizs Párbeszéd Párbeszéd Magyarországért PM

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://petrovai.blog.hu/api/trackback/id/tr198077502

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tralalala 2015.11.14. 13:33:04

A magyarázás már faszán megy.

pragmatika2 2015.11.14. 14:26:50

"Soha ne vitatkozz idiótákkal ! Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal."

Ezért nem vitázok libsikkel :)

Tudományos libsizmus 2015.11.14. 15:00:25

Na britttek aztán nagyon faszán integrálnak meg deriválnak.

Éhes ló 2015.11.14. 15:30:26

Elképesztő az arcátlanságod poster.
Orbánahibás.
No persze.

Jarnyn 2015.11.14. 15:57:24

A poszt eleje üti a végét. Ha Európa integrációban erős, akkor miért volt a gyenge francia integráció oka a terrornak?

Vagy Európa melyik felén erős az Integráció?

Egyáltalán mi az az integráció amúgy, hogy örülni kell neki?

nemecsekerno_007 2015.11.14. 16:58:20

Kicsit árnyaljuk már ezt a hiszti-politizálást:

index.hu/velemeny/2015/11/14/kozel-kelet_parizs_meszarlas_terrorizmus_megoldasa/

"Azt tudták, hogy Franciaország 2015-ben 12 milliárd értékben szállít fegyvereket Szaúd-Arábiának? És azt tudták, hogy ezeket a fegyvereket Szaúd-Arábia többek között Jemenben veti be, nem kis részben hozzájárulva a káosz elmélyüléséhez? És azt tudták, hogy ebben a káoszban erősödött meg a helyi al-Kaida? És azt, hogy az itteni sejtnél képezték ki a Kouachi-testvéreket, a Charlie Hebdo-mészárlás tetteseit?"

peetmaster · http://nemdohanyzom.blog.hu 2015.11.14. 18:14:42

"Integrációban, közösségben, a kultúrák egymás mellett élésében, kölcsönösen előnyös kompromisszumok megtalálásáben, egyáltalán: a BÉKÉBEN!"

"Azokkal szemben pedig, akik évek óta "gyakorolják" az erőszakot, ahol ez a "megoldás" a közgondolkodásban elfogadott, mi több, sokszor egyedül járható útként rögzül - nos velük szemben nem sok esélyünk lesz ezen az úton."

BÉKE NEM LÉTEZIK. Békére nem lehet törekedni. Béke nem lehet cél. Az egy mellékhatás, az azonos kultúra, az egyetértés mellékhatása.
Más, ellentétes kultúrát LE KELL GYŐZNI, ERŐVEL, más megoldás még elvben sem lehetséges.
süti beállítások módosítása