Hirdetés

Hirdetés

Magamról

A Párbeszéd Magyarországért Párt XVIII. kerületi alpolgármestere vagyok.

2010-2019 között önkormányzati képviselőként, a 2019 évi önkormányzati választások óta pedig a kerületi demokratikus ellenzéki erők összefogásának jóvoltából külsős alpolgármesterként végezhetem munkámat a kerület érdekében. Építész és településtervező, városgazdász végzettségem okán a terület- és település-fejlesztés, környezetvédelem és a fővárosi kapcsolattartás tartozik alpolgármesteri portfóliómba.

Állandó oldalak

Találkozzunk a Facebookon!

  

Szerintem ...

Szerintem ez a minimum

Friss topikok

Címkék

2019 (2) 56 (1) akciók (4) állatvédelem (1) alpolgármester (1) Bajnai (1) beiratkozás (1) beszámolók (10) bevándorló (2) BKK (1) Bogányi-zongora (1) Bókaytelep (6) Bókay iskola (1) Budapest (4) civil (1) COVID-19 (2) csapadékvíz (1) csatorna (2) csatornázás (3) díjazás (1) Dömötör (2) egészségügy (2) egyesült ellenzék (1) együttműködés (2) energetika (1) energiabeszerzés (2) építőipar (1) érdekérvényesítés (1) erdőírtás (1) események (1) EU (1) EU-s projektek (2) FCSM (2) FIDESZ (18) Flór Ferenc utca (1) főpolgármester (1) forgalomszervezés (2) Főváros (3) FTSZV (1) gárda (1) gazdaság (1) Gilice tér (2) Grren Belt (1) gyermekéhezés (1) Halmierdő (2) helyi politika (21) hírek (13) iskola (5) Karácsony (3) Karácsony Gergely (4) kéményseprés (1) kerület (1) KKK (1) környezetvédelem (8) Környezetvédelmi Világnap (1) korszerűsítés (1) közbiztonság (5) közérdekű (13) közlekedés (2) közmeghallgatás (3) közpolitika (10) közszolgáltatás (1) köztartozás-mentesség (1) Krisár (1) KT-ülés (11) Kubatov (2) Kucsák (9) külpolitika (2) Külső Kerületi Körút (1) Kunhalmi (4) Kunhalmi Ágnes (5) lakásépítés (1) Lakatostelep (1) lakópark (1) Lévai (1) Liptáktelep (1) LMP (2) M0 (9) magasház (1) Magnet Bank (1) Matolcsy (1) megemlékezés (1) menekült (2) menkült (1) MIBU (1) migráns (2) MNB (1) Momentum Mozgalom (1) népírtás (1) NER (1) offshore (1) oktatás (2) OLAF (1) önkéntesek (2) önkormányzati választás (4) órarend (1) örmények (1) országos (23) országos lista (1) pályázat (1) Párbeszéd (73) Párbeszéd Magyarországért (89) Párizs (1) Pestszentimre (3) Pestszentlőrinc (9) Péterhalmi erdő (3) Petrovai (4) Petrovai László (4) PM (83) polgármester (2) program (2) Rendessytelep (1) rendezvény (8) rezsiharc (1) Scheiring Gábor (1) Simon (2) Somody (1) sport (1) Szabó Rebeka (1) Szaniszló (4) Szaniszló Sándor (4) tájékoztatás (6) team Szaniszló (1) terror (2) TFFB (3) törvénykezés (1) Trianon (1) Ughy (21) ügyek (61) ünnep (6) útépítés (2) vagyonnyilatkozat (1) válaszolok (2) választás 2018 (1) választás 2019 (1) vélemény (6) XVIII. kerület (3) Zöld Gyűrű (1) Címkefelhő

Feedek

A minap a kerülethez intézett közérdekű adatigénylésemre is megkaptam az első választ, melyben értesítenek, hogy élve a törvény adta lehetőséggel az adatszolgáltatás határidejét 15 nappal meghosszabbítják. Nem okozok meglepetést, ha azt mondom: erre számítottam. A válaszadás határideje így kitolódott október 12-ére, azaz az Önkormányzati választás napjára, ami köztudottan vasárnapra esik, úgyhogy élek a gyanuperrel, hogy addig már nem fogunk tisztán látni az ügyben.

Amiért most új bejegyzés írásába fogtam, nem is a hosszabbítás ténye, hanem az annak indoklásában foglaltak, illetve az Index hírportál ma megjelent cikkében szereplő információk között feszülő részbeni ellentmondás. Mert mit is ír válaszában az önkormányzat?

"Az adatigénylésének megfelelően az adatállomány 4 évre történő visszamenőleges, tételes manuális vizsgálatát a szakiroda már megkezdte és folyamatosan végzi, azonban az Info tv. 29.§.(1) bekezdésében megjelölt 15 napos határidő előreláthatólag nem elegendő, tekintettel arra, hogy a viszgálat tárgyát képező dokumentumok az irattárazás során a pincehelyiségben kerültek elhelyezésre."

Ami logikusnak tűnő érvelés - már persze akkor, ha egyúttal tudomásul vesszük azt is, hogy nagy mennyiségben találhatók számla nélkül elszámolt tételek az Önkormányzat elmúlt éveinek gazdálkodásában. Csak éppen furcsa, hogy eközben az Index a következőt írja:

"2012 első nyolc hónapjában összesen 236 585 forintnyi éttermi fogyasztást és készpénzfelvételt talált a hivatal, amelyről nem volt áfás számla. De a XVIII. kerületi hivatal gazdasági és költségvetési irodája külön kigyűjtötte a bolti vásárlásokat is, amelyről nem kapott számlát: összesen 204 313 forintnyi költéshez hiányoztak a bizonylatok. Például ilyen tételeknél:

 

  • CBA-vásárlás: 29 271 forint
  • Spar-vásárlás: 9268, 7558, 2446, illetve 20115 forint
  • Hobby művészbolt: 15 964 forint 
  • Kes papír: 650 forint

 

A XVIII. kerületi hivatal gazdasági és költségvetési irodája minden esetben jelezte a polgármesternek, hogy pótolni kellene a számlákat. A válasz minden esetben egy polgármesteri kérés volt az irodavezetőhöz: fizessék ki áfás számla nélkül."

Tetszik érteni? "... talált a hivatal ...", "... a XVIII. kerületi hivatal gazdasági és költségvetési irodája külön kigyűjtötte a bolti vásárlásokat is ...", " ... összesen 204 313 forintnyi költéshez hiányoztak a bizonylatok ...", "A válasz minden esetben egy polgármesteri kérés volt ..." A cikk szerint tehát a hivatalnak már jelenleg is rendelkezésére állnak a kért információk. Forintra pontosan ismerik az összeget, a tételes lebontás éppúgy birtokukban van, mint az elszámolást előíró polgármesteri utasítás. Minden, amit kértem. A szakapparátus - nyilván saját védelme érdekében is - azt a munkát, aminek mértékére hivtakozással most meghosszabbítják az adatszolgáltatás határidejét, már legalább részben, a polgármester tekintetében elvégezte. Nekünk azonban még várni kell, hogy megismerhessük annak eredményét. Vajon miért?

 

Címkék: ügyek FIDESZ Párbeszéd Párbeszéd Magyarországért PM Ughy

Szólj hozzá! · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://petrovai.blog.hu/api/trackback/id/tr566718611

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Egyelőre nincs teljeskörű a válasz a számla nélküli költségelszámolásokkal kapcsolatos adatigénylésemre 2014.10.15. 09:55:58

Ma reggel érkezett, egyelőre itt tartunk. Hamarosan egyeztetek időpontot, és megnézem, mit szedtek össze számomra. A további lépésekről ezt követően döntök. Az eddig megkapott anyagokból úgy tűnik, hogy a reprezentációs költségek számla nélküli elszámo...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása