Hirdetés

Hirdetés

Magamról

A Párbeszéd Magyarországért Párt XVIII. kerületi önkormányzati képviselője vagyok.

A 2014 évi önkormányzati választáson a kerületi demokratikus ellenzéki erők összefogásának listájáról kerültem a testületbe. A PM két képviselővel vesz részt a munkában. Kezdetben Horváth Zsófia képviselőtársammal alkottuk a PM kerületi képviselőcsoportját, 2017 januárja óta pedig Somody László frakciónk másik tagja. Jómagam építész és településtervező, városgazdász végzettségem okán a Településfejlesztési és Fenntartható Fejlődés Bizottságának vagyok tagja.

Állandó oldalak

Találkozzunk a Facebookon!

  

Szerintem ...

Szerintem ez a minimum

Friss topikok

Címkék

56 (1) akciók (4) állatvédelem (1) alpolgármester (1) Bajnai (1) beiratkozás (1) beszámolók (5) bevándorló (2) BKK (1) Bogányi-zongora (1) Bókaytelep (5) Bókay iskola (1) Budapest (2) civil (1) csatorna (1) csatornázás (2) díjazás (1) Dömötör (2) egészségügy (2) együttműködés (1) energetika (1) energiabeszerzés (2) építőipar (1) erdőírtás (1) események (1) EU (1) EU-s projektek (2) FCSM (2) FIDESZ (18) forgalomszervezés (2) FTSZV (1) gárda (1) gazdaság (1) Gilice tér (2) gyermekéhezés (1) Halmierdő (1) helyi politika (19) hírek (13) iskola (5) Karácsony (1) Karácsony Gergely (2) kéményseprés (1) környezetvédelem (6) Környezetvédelmi Világnap (1) korszerűsítés (1) közbiztonság (5) közérdekű (13) közlekedés (1) közmeghallgatás (3) közpolitika (10) közszolgáltatás (1) köztartozás-mentesség (1) Krisár (1) KT-ülés (11) Kubatov (2) Kucsák (9) külpolitika (2) Kunhalmi (2) Kunhalmi Ágnes (2) lakásépítés (1) lakópark (1) Lévai (1) LMP (2) M0 (9) magasház (1) Magnet Bank (1) Matolcsy (1) megemlékezés (1) menekült (2) menkült (1) migráns (2) MNB (1) Momentum Mozgalom (1) népírtás (1) NER (1) offshore (1) oktatás (2) OLAF (1) önkormányzati választás (1) órarend (1) örmények (1) országos (23) országos lista (1) pályázat (1) Párbeszéd (69) Párbeszéd Magyarországért (84) Párizs (1) Pestszentlőrinc (4) Péterhalmi erdő (2) PM (79) rendezvény (8) rezsiharc (1) Scheiring Gábor (1) Simon (2) Somody (1) sport (1) Szabó Rebeka (1) tájékoztatás (6) terror (2) TFFB (3) törvénykezés (1) Trianon (1) Ughy (21) ügyek (60) ünnep (6) útépítés (2) vagyonnyilatkozat (1) válaszolok (2) választás 2018 (1) vélemény (6) XVIII. kerület (1) Címkefelhő

Feedek

Nem volt túl összetett feladat, mégis sokáig tartott, de ahogy a szólás mondja: minden jó, ha jó a vége!

A kerületi Német Nemzetiségi Önkormányzat kérése volt, hogy szeretnének egy ünnepfát felállítani Pestszentlőrincen. Az ötlet Molnár Hajnalkát, a projekt lebonyolítása Fekete Györgyöt dicséri. A kérés meghallgatásra talált, polgármester úr is támogatásáról biztosította az elképzelést, így megindult a szervezkedés. A kerületünkben levő nagy kiterjedésű erdők miatt amúgy is szoros kapcsolatokat ápolunk a Pilisi Parkerdő zRt.-vel, akiktől egy gyönyörű, 8 méteres fenyőtörzset kapott a nemzetiségi önkormányzat. A segítőkészség néha problémákkal jár: 6 méter magasság felett már engedély köteles az oszlopállítás, a kapott fatörzs viszont olyan szép volt, hogy vétek lett volna megkurtítani, így elvállaltam, hogy elkészítem a szükséges terveket, segítek az engedély beszerzésében. A díszek ábráiból elkészültek a műszaki rajzok, melyek alapján Sevecsek László Rudavszky utcai műhelyében gyönyörű kézimunkával öltöttek testet a német nemzetiség ünnepeinek szimbólumai. Knízner Béla asztalosüzemében lehántolták, formára alakították és lekezelték a rönköt, a Városgazda zRt. lakatosai pedig a befogó szerelvényt, és az alaptestbe kerülő acélszerkezeteket készítették el. A szakma példásan együttműködött! És itt szeretném felhívni mindenki figyelmét: minden szereplő helyi, XVIII. kerületi vállalkozó vagy cég.

Mindez majdnem két éve történt. Bár a tervek gyorsan elkészültek, nem volt egyszerű helyszínt találni az Ünnepfának. Ebbe a folyamatba már beleszólt a politika: a TFFB, az a bizottság, melynek tagja, alelnöke vagyok két tervezett helyszínt is megvétózott. Az elsőt - a Polgármesteri hivatal épületének Teleki utcai sarkát - még megértettem, a régi piactér Üllői úti végét már kevésbé. Nem értettem a döntést azért sem, mert ezen a helyszínen eddig is minden évben rendezett ünnepségeket a helyi német közösség, így a tér az Ünnepfa elhelyezésére nekem alkalmasnak tűnt, de leginkább azért nem, mert az első változat elutasításakor a bizottság kormánypárti tagjai javasolták a régi piacteret, mint alkalmas helyszínt ... majd utóbb leszavazták. Végül aztán méltó helyre került a mű: a kerületi Német Nemzetiségi Általános Iskola udvarának éke lett. Az, hogy erre két évet kellett várni, esetünkben döntően mégsem a bizottsági huzakodásnak, hanem az építéshatósági eljárások elhúzódásának tudható be. Ez egy külön történet, nem szeretnék itt, egy alapvetően örömteli esemény kapcsán kitérni erre. Legyen elég annyi: a kusza jogszabályi háttér, a rengeteg hatóság, a hatásköri zavarok nem csak ebben az esetben, hanem általánosságban keseríteik meg azok életét, akik valamilyen fura indíttatás folytán, építésre, alkotásra adnák a fejüket. Ne foglalkozzunk most ezzel! Örüljünk annak, hogy példás helyi együttműködés, teremtő párbeszéd eredményeképp helyi német nemzetiségi közösségünk új értékkel gazdagodhatott. Leljük benne mindannyian örömünket!

 

IMG_9066.JPG IMG_9074.JPG
IMG_9079.JPG IMG_9082.JPG
IMG_9087.JPG IMG_9089.JPG

 

Címkék: hírek ünnep iskola helyi politika ügyek Párbeszéd Párbeszéd Magyarországért PM

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://petrovai.blog.hu/api/trackback/id/tr1006647379

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.