Hirdetés

Hirdetés

Magamról

A Párbeszéd Magyarországért Párt XVIII. kerületi alpolgármestere vagyok.

2010-2019 között önkormányzati képviselőként, a 2019 évi önkormányzati választások óta pedig a kerületi demokratikus ellenzéki erők összefogásának jóvoltából külsős alpolgármesterként végezhetem munkámat a kerület érdekében. Építész és településtervező, városgazdász végzettségem okán a terület- és település-fejlesztés, környezetvédelem és a fővárosi kapcsolattartás tartozik alpolgármesteri portfóliómba.

Állandó oldalak

Találkozzunk a Facebookon!

  

Szerintem ...

Szerintem ez a minimum

Friss topikok

Címkék

2019 (2) 56 (1) akciók (4) állatvédelem (1) alpolgármester (1) Bajnai (1) beiratkozás (1) beszámolók (10) bevándorló (2) BKK (1) Bogányi-zongora (1) Bókaytelep (6) Bókay iskola (1) Budapest (4) civil (1) COVID-19 (2) csapadékvíz (1) csatorna (2) csatornázás (3) díjazás (1) Dömötör (2) egészségügy (2) egyesült ellenzék (1) együttműködés (2) energetika (1) energiabeszerzés (2) építőipar (1) érdekérvényesítés (1) erdőírtás (1) események (1) EU (1) EU-s projektek (2) FCSM (2) FIDESZ (18) Flór Ferenc utca (1) főpolgármester (1) forgalomszervezés (2) Főváros (3) FTSZV (1) gárda (1) gazdaság (1) Gilice tér (2) Grren Belt (1) gyermekéhezés (1) Halmierdő (2) helyi politika (21) hírek (13) iskola (5) Karácsony (3) Karácsony Gergely (4) kéményseprés (1) kerület (1) KKK (1) környezetvédelem (8) Környezetvédelmi Világnap (1) korszerűsítés (1) közbiztonság (5) közérdekű (13) közlekedés (2) közmeghallgatás (3) közpolitika (10) közszolgáltatás (1) köztartozás-mentesség (1) Krisár (1) KT-ülés (11) Kubatov (2) Kucsák (9) külpolitika (2) Külső Kerületi Körút (1) Kunhalmi (4) Kunhalmi Ágnes (5) lakásépítés (1) Lakatostelep (1) lakópark (1) Lévai (1) Liptáktelep (1) LMP (2) M0 (9) magasház (1) Magnet Bank (1) Matolcsy (1) megemlékezés (1) menekült (2) menkült (1) MIBU (1) migráns (2) MNB (1) Momentum Mozgalom (1) népírtás (1) NER (1) offshore (1) oktatás (2) OLAF (1) önkéntesek (2) önkormányzati választás (4) órarend (1) örmények (1) országos (23) országos lista (1) pályázat (1) Párbeszéd (73) Párbeszéd Magyarországért (89) Párizs (1) Pestszentimre (3) Pestszentlőrinc (9) Péterhalmi erdő (3) Petrovai (4) Petrovai László (4) PM (83) polgármester (2) program (2) Rendessytelep (1) rendezvény (8) rezsiharc (1) Scheiring Gábor (1) Simon (2) Somody (1) sport (1) Szabó Rebeka (1) Szaniszló (4) Szaniszló Sándor (4) tájékoztatás (6) team Szaniszló (1) terror (2) TFFB (3) törvénykezés (1) Trianon (1) Ughy (21) ügyek (61) ünnep (6) útépítés (2) vagyonnyilatkozat (1) válaszolok (2) választás 2018 (1) választás 2019 (1) vélemény (6) XVIII. kerület (3) Zöld Gyűrű (1) Címkefelhő

Feedek

Az elmúlt hetekben, hónapokban hatalmas változásokat élt meg kerületünk. Polgármesterünk rájött, hogy

"a pár hónapja, a Facebook-on elindított online polgármesteri fogadóórák, a kerülettel foglalkozó mikroblogok, a www.tovabb18.hu szolgáltató, közösségi portál látogatottsági adatati azt jelzik: a XVIII. kerületiek igénylik és hasznosnak tartják, hogy a polgármester közvetlen, azonnal reagáló kapcsolatban van a lakosokkal." *

* lásd: utolsó bekezdésben!

Ez így, több, mint három és fél évvel hivatalba lépését követően bár kissé megkésett, mégis dicséretes dolog.

Kevésbé dicséretes azonban, hogy a három év alatt a helyi FIDESZ-KDNP szócsévévé degradált, ezért egyre kevésbé olvasott kerületi média folyamatosan lanyhuló hatékonyságát felismerve új felületeken kísérlik meg elérni a kerület polgárait, hogy ott is ugyanazt szajkózzák: "Minden nagyon szép, minden nagyon jó, mindennel meg vagyunk elégedve!" Mindezt persze közpénzből, mindezt persze az önkormányzati választási kampányra időzítve, s mindezt persze pontosan ugyanúgy, ahogy eddig: egyoldalúan, a próblémákról szót sem ejtve, átláthatatlanul és hazug módon.

A kerület közpénzből finanszírozott hírcsatornái - újság, az önkormányzat honlapja - már évek óta szinte csak a fideszes városvezetés véleményének engednek teret, azokban kritika, vagy akár csak építő javaslat még véletlenül sem hangozhatott el. Üdítő kivétel a kerületi TV rendszeres képviselő-testületi beszámolója, ahol - ha csak pár másodperc erejéig, de legalább - hallhatja a kerület lakossága az ellenzék véleményét is egy-egy fontosabb kérdésben. Az embereknek ebből az egyoldalú tájékoztatásból, a problémák eltussolásából, a párbeszéd hiányából lett elegük. Ez tette az egykor szeretett és olvasott Városképet azzá, amivé vált: kukabéléssé. (Még szerencse, hogy ha tartalma nem is, a szelektív hulladékgyűjtés elterjedésével legalább alapanyaga újrahasznosulhat.)

A másik fontos kérdés az átláthatóság. A médiakampány előkészítéséről - és így költségkeretéről - a kerületi elelnzék semmit nem tudott, miközben az a kerületiek pénzéből valósult meg. Amikor szembesültünk azzal, hogy utcáinkat és postaládáinkat ellepik a sikerpropaganda "színes-szagos" anyagai, a kerületi szocialisták közérdekű adatigényléssel fordultak a Hivatalhoz a kampány finanszírozási hétterét firtatva. A már-már reflex-szerűen érkező válasz: 15 nappal meghosszabbítják a válaszadási határidőt. Csak úgy, mint korábban az EU-s projektek kérdéses pénzfelhasználásai kapcsán, a Hivatal most sem tud - vagy nem akar - a lehető legrövidebb időn belül elszámolni a felhasznált közpénzekkel, azt húzza-halasztja, amíg csak a törvény erre lehetőséget biztosít számukra. Kapunk cserébe egy veretes sajtóközleményt, mely "Simon-holdudvaroz", "megszakadt uralkodás"-ról gagyog, megtudhatjuk belőle, hogy az önkormányzat helyett már az állam tartozik, sok-sok csatorna épül, több, mint félmilliárd forintért felújítunk majd utakat. (Azt persze már nem, hogy ennek mintegy 2/3-át hitelből, s sajnos majd jellemzően azokat, amelyeket Mészárosék nem voltak képesek tisztességesen megcsinálni szervezetlenségük és a csatornafektetés rohamtempója miatt.) Érdekes logikai bukfencet jelent - vagy egy vaskos beismeréssel is felér - a nyilatkozat Ughy Attila polgármesternek tulajdonított mondata, miszerint

"a „Tovább, 18!” kampány azt a célt is szolgálja, hogy, akik csak átutazóban járnak a kerületben, ők is lássák: a pozitív gazdasági folyamatok mellett egy erős, értékmegőrzésre és értékteremtésre egyaránt alkalmas közösség épült fel, amely továbbra is számít a lakótelepek és a kertvárosi részek lakosainak aktivitására."

Nos, sajnos mi is tudjuk, hogy azok közül, akik csak átutazóban járnak a kerületben, vannak nem kevesen, akik előszeretettel fosztogatják értékeinket - beleértve postaládáink tartalmát is -, de nem gondoljuk, hogy annyira előzékenyek kellene velük szemben lenni, hogy a postaládákat is kitömjük a kampányanyagokkal ... vagy mi magyarázza fentiek tükrében a 24 oldalas színes kiadványt, amely minden postaládába eljutott?

S végül: megtudhatjuk a nyilatkozatból azt is, hogy a kampány költségeit csak a médiavásárlás és a kreatív anyagok előállításának ára terheli (de azt nem, hogy mindez mégis mennyi.)

És ha már itt, a kreatív anyagoknál tartunk, sajnos e mellett sem lehet elmenni szó nélkül. A sajtónyilatkozatból megtudhattuk, hogy kerületi emberek önként jelentkeztek a felhívásra - kérem, jelentkezzen, aki találkozott ezzel! -, hogy ingyen adják arcukat a kampányhoz. Ez szép dolog. De az internetet napi szinten használó emberként gondolom nem csak az én szemem akadt meg a portál illusztrációin. Nézzük például ezt a cikket: Lendületbe hozzuk! Hogy jól induljon a hét! A cikk illusztrációja az alábbi kép:

sports-470x330.jpg

, melynek egyes elemeit megtalálhatjuk a neten

Nem sikerült jobban egy másik sportcikk illusztrációja sem. "Az ERŐ legyen Veled!  - Állóképesség és pulzuskontroll" c. cikk illusztrációja a következő két kép:

fitness-nyito3-470x330.jpg fitnessbottcamps.png


melyekből ugyancsak találhatunk a neten bőven továbbiakat.

A képek persze mind forrásmegjelölés nélküliek (DE büszkén közölve az impresszumban: "Minden jog fenntartva!"), és egyértelműen nem a kerületben készültek, miközben a sajtóközlemény még címében is azt hirdeti: helyiek népszerűsítik a kerületi fejlesztéseket. A kreatív anyagok készítőjének szemmel láthatóan nem volt ideje és módja kerületünkhöz kötődő képeket az írások mellé tenni, ami egy válalltan a kerületi történéseket dokumentáló, azaz kerületi HÍRportálnál, melyet nem önszorgalomból, hobbyból, hanem vélhetően komoly pénzekért üzemeltetnek, több, mint bosszantó.

Végére hagytuk a legszebbet, a "non plus ultra", az "über-projekt", az "egy mindent visz", a "mi megoldottuk" kerületi csatornázásról szóló beszámolók nyomtatott kiadványba is bekerült illusztrációját, melyen azonnal gyanús volt a szabályos munkavédelmi felszerelésben, szakszerűnek tűnően dolgozó munkás képe:

csatorna.jpg

"Ez nem Mészáros embere, az tuti! Fogadjunk, ez a kép sem a kerületben készült." És nem bizony! Íme az eredeti fellelhető ITT!

Ennek apropóján akkor én is elhelyeznék egy képet, melynek eredetijét - előre szólok - bárki megtalálhatja ITT!

Címkék: hírek közérdekű ügyek FIDESZ Párbeszéd Magyarországért PM

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://petrovai.blog.hu/api/trackback/id/tr716546483

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása