Hirdetés

Hirdetés

Magamról

A Párbeszéd Magyarországért Párt XVIII. kerületi önkormányzati képviselője vagyok.

A 2014 évi önkormányzati választáson a kerületi demokratikus ellenzéki erők összefogásának listájáról kerültem a testületbe. A PM két képviselővel vesz részt a munkában. Kezdetben Horváth Zsófia képviselőtársammal alkottuk a PM kerületi képviselőcsoportját, 2017 januárja óta pedig Somody László frakciónk másik tagja. Jómagam építész és településtervező, városgazdász végzettségem okán a Településfejlesztési és Fenntartható Fejlődés Bizottságának vagyok tagja.

Állandó oldalak

Találkozzunk a Facebookon!

  

Szerintem ...

Szerintem ez a minimum

Friss topikok

Címkék

56 (1) akciók (4) állatvédelem (1) alpolgármester (1) Bajnai (1) beiratkozás (1) beszámolók (5) bevándorló (2) BKK (1) Bogányi-zongora (1) Bókaytelep (5) Bókay iskola (1) Budapest (2) civil (1) csatorna (1) csatornázás (2) díjazás (1) Dömötör (2) egészségügy (2) együttműködés (1) energetika (1) energiabeszerzés (2) építőipar (1) erdőírtás (1) események (1) EU (1) EU-s projektek (2) FCSM (2) FIDESZ (18) forgalomszervezés (2) FTSZV (1) gárda (1) gazdaság (1) Gilice tér (2) gyermekéhezés (1) Halmierdő (1) helyi politika (19) hírek (13) iskola (5) Karácsony (1) Karácsony Gergely (2) kéményseprés (1) környezetvédelem (6) Környezetvédelmi Világnap (1) korszerűsítés (1) közbiztonság (5) közérdekű (13) közlekedés (1) közmeghallgatás (3) közpolitika (10) közszolgáltatás (1) köztartozás-mentesség (1) Krisár (1) KT-ülés (11) Kubatov (2) Kucsák (9) külpolitika (2) Kunhalmi (2) Kunhalmi Ágnes (2) lakásépítés (1) lakópark (1) Lévai (1) LMP (2) M0 (9) magasház (1) Magnet Bank (1) Matolcsy (1) megemlékezés (1) menekült (2) menkült (1) migráns (2) MNB (1) Momentum Mozgalom (1) népírtás (1) NER (1) offshore (1) oktatás (2) OLAF (1) önkormányzati választás (1) órarend (1) örmények (1) országos (23) országos lista (1) pályázat (1) Párbeszéd (69) Párbeszéd Magyarországért (84) Párizs (1) Pestszentlőrinc (4) Péterhalmi erdő (2) PM (79) rendezvény (8) rezsiharc (1) Scheiring Gábor (1) Simon (2) Somody (1) sport (1) Szabó Rebeka (1) tájékoztatás (6) terror (2) TFFB (3) törvénykezés (1) Trianon (1) Ughy (21) ügyek (60) ünnep (6) útépítés (2) vagyonnyilatkozat (1) válaszolok (2) választás 2018 (1) vélemény (6) XVIII. kerület (1) Címkefelhő

Feedek

Egy rövidet aludva a tegnapi sokkra ma átnéztem egy kicsit az országos és kerületi számokat egy-két engem érdeklő kérdést megválaszolandó. Talán elsőre furcsa lesz, hogy nem a választások hangos és fontos oldalával foglalkozom: országosan ki nyert, ki vesztett, s aki veszített hogyan és miért? Az új választási rendszerrel kapcsolatban azonban foglalkoztatott egy problémakör már hónapok óta, s az ott felmerülő kérdésekre immáron majdnem teljesen tisztán választ is adhatunk. Amennyiben ez a helyi ügyeket érinti, természetesen kitérek arra is.

Kérdéseim tehát:

1./ Mit jelentettek a jelöltünk szempontjából a bizniszpártok?

Nos, jelenlegi feldolgozottsági adatok szerint ezek a pártok itt a kerületben összesen 1689 szavazatot kaptak. Ha ebből levonom azokat, akik plakátragasztáson kívül legalább egyszer meg is jelentek a kerületben, akkor is cca. 1374 szavazatnál tartunk. De ha csak a megtévesztő nevű Együtt 2014 pártot nézem, akkor is 187 szavazat veszett a semmibe, aminek egy töredéke elég lett volna Ágnes győzelméhez.

2./ Mit jelentenek az ország gazdasága szempontjából a bizniszpártok?

Szerencsére semmit. Tudni véljük, érezzük, hogy a bizniszpártok ilyen mennyiségű megjelenése a FIDESZ érdekeit szolgálta. Azt is megtanultuk már, hogy a FIDESZ jól számol. Sokszor a kárunkra teszik, de ebben a konkrét esetben az államháztartás szempontjából legalább szerencsésen alakultak a dolgok, és ezek az elmúlt időszakban érdemi munkát nem végző alakulatok nem terhelik tovább mindannyiunk zsebét. Igaz, ez a "sokkal olcsóbb, egyfordulós" választás legalább kétszer annyiba került, mint a legutóbbi, de legalább egyikük sem érte el az 1%-ot, így egyiküket sem kell költségvetési pénzzel támogatni további 4 éven keresztül.

3./ Mit jelent a bizniszpártokhoz nevüket adó emberek, e pártok egyéni jelöltjeinek szempontjából ez a választás?

Röviden? Tragédiát! Itt a kerületben legalább is mindenképpen. (A többi körzet adatait nem volt időm átnézni.) Nem hogy a szükséges 2, de még az 1%-ot sem érte el egyikük sem, ami azt jelenti, hogy a jelöltségért kapott 1 millió forintot vissza kell fizetniük. Legtöbbjük ezt az összeget felajánlotta a pártjának, hogy az a központi büdzsét gazdagítsa. Nem lennék meglepve, ha azok az üzleti körök, amelyeknek érdekében állt, hogy az országos lista megállításával 100 milliókhoz jussanak pusztán elszámolási kötelezettséggel, nem törnék magukat, hogy megsegítsék egyéni jelöltjeiket a választás után. Újabb emberek kerültek ezzel az út szélére. Nem tudom, ott hagyják-e őket, de nincsenek illúzióim.

A mór megtette kötelességét, a mór mehet!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://petrovai.blog.hu/api/trackback/id/tr895973840

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.