Hirdetés

Hirdetés

Magamról

A Párbeszéd Magyarországért Párt XVIII. kerületi önkormányzati képviselője vagyok.

A 2014 évi önkormányzati választáson a kerületi demokratikus ellenzéki erők összefogásának listájáról kerültem a testületbe. A PM két képviselővel vesz részt a munkában. Kezdetben Horváth Zsófia képviselőtársammal alkottuk a PM kerületi képviselőcsoportját, 2017 januárja óta pedig Somody László frakciónk másik tagja. Jómagam építész és településtervező, városgazdász végzettségem okán a Településfejlesztési és Fenntartható Fejlődés Bizottságának vagyok tagja.

Állandó oldalak

Találkozzunk a Facebookon!

  

Szerintem ...

Szerintem ez a minimum

Friss topikok

Címkék

56 (1) akciók (4) állatvédelem (1) alpolgármester (1) Bajnai (1) beiratkozás (1) beszámolók (5) bevándorló (2) BKK (1) Bogányi-zongora (1) Bókaytelep (5) Bókay iskola (1) Budapest (2) civil (1) csatorna (1) csatornázás (2) díjazás (1) Dömötör (2) egészségügy (2) együttműködés (1) energetika (1) energiabeszerzés (2) építőipar (1) erdőírtás (1) események (1) EU (1) EU-s projektek (2) FCSM (2) FIDESZ (18) forgalomszervezés (2) FTSZV (1) gárda (1) gazdaság (1) Gilice tér (2) gyermekéhezés (1) Halmierdő (1) helyi politika (19) hírek (13) iskola (5) Karácsony (1) Karácsony Gergely (2) kéményseprés (1) környezetvédelem (6) Környezetvédelmi Világnap (1) korszerűsítés (1) közbiztonság (5) közérdekű (13) közlekedés (1) közmeghallgatás (3) közpolitika (10) közszolgáltatás (1) köztartozás-mentesség (1) Krisár (1) KT-ülés (11) Kubatov (2) Kucsák (9) külpolitika (2) Kunhalmi (2) Kunhalmi Ágnes (2) lakásépítés (1) lakópark (1) Lévai (1) LMP (2) M0 (9) magasház (1) Magnet Bank (1) Matolcsy (1) megemlékezés (1) menekült (2) menkült (1) migráns (2) MNB (1) Momentum Mozgalom (1) népírtás (1) NER (1) offshore (1) oktatás (2) OLAF (1) önkormányzati választás (1) órarend (1) örmények (1) országos (23) országos lista (1) pályázat (1) Párbeszéd (69) Párbeszéd Magyarországért (84) Párizs (1) Pestszentlőrinc (4) Péterhalmi erdő (2) PM (79) rendezvény (8) rezsiharc (1) Scheiring Gábor (1) Simon (2) Somody (1) sport (1) Szabó Rebeka (1) tájékoztatás (6) terror (2) TFFB (3) törvénykezés (1) Trianon (1) Ughy (21) ügyek (60) ünnep (6) útépítés (2) vagyonnyilatkozat (1) válaszolok (2) választás 2018 (1) vélemény (6) XVIII. kerület (1) Címkefelhő

Feedek

"Narancsba borultak a pálmafák" - szól a Hungária egykori nagy slágerének egyik manapság egyre gyakrabban felemlegetett sora. (Ha igazak a hírek, egyszer még ezt is megélhetjük kies hazánkban.) Itt ugyan még nem tartunk, de az útra ráléptünk, ez kétségtelen.

Október 6-án az aradi vértanúkra emlékeztünk Kiss Ernő emléktáblájánál. Az emléktáblának helyet adó, újonnan rendbe hozott homlokzatrészlet ezzel a látvánnyal kápráztatta el a megjelenteket:

IMG_6284.jpg

Kiss Ernő emléktáblájának felújított környezete

A hatás frenetikus! Azt hiszem, erre a helyzetre tökéletesen illő leírás a "se köpni, se nyelni" szófordulat. Számomra annyira piti, annyira ciki volt a helyzet, hogy hosszas gondolkodás után úgy döntöttem, inkább nem foglalkozom vele, szóvá sem teszem azt a vizuális környezetszennyezést, amivel rikító narancssárga "keretezést" adtak nemzeti ünnepünknek.
Abban bízva, hogy az idén augusztus 20-i fiaskó egyedi félrelépésnek bizonyul, nyugodtan készültem az október 23-i kerületi ünnepségekre. Többször leírtam már, de most is megemlítem: kerületünkben kétségtelenül haladó hagyományt indított el a fideszes városvezetés azzal, hogy a kerületi rendezvényeinken, nemzeti ünnepeinken felkért szónokok rendre politikától távol álló személyek, elsősorban történészek, akik az ünnep apropóján a régmúlt történéseinek mindig újabb és újabb szeletét elevenítik fel megteremtve ezzel a valóban közös, valóban békés emlékezés, ünneplés lehetőségét. Ezzel a gyakorlattal magasra tették a lécet, melyet úgy maguknak, mint minden őket követő kerületi vezetésnek bizony illik majd megugrania. A meghívón feltüntetett szónokok személye reménnyel tölthetett el e téren, s nem is kellett csalódnom: mind Lomnici Zoltán, mind Pándy Tamás ragyogó, papir nélkül emondott beszédének külön értéke, hogy helyi kötődésre tett személyes jellegű utalások is helyett kaptak bennük. Különösen a pestszentimrei rendezvény ünnepi szónoka, Pándy Tamás visszaemlékezése volt megkapó - örülök, hogy hallhattam. Tekintettel arra, hogy a beszédek terén minden várakozásaimnak megfelelően alakult, nem is igazán kellett volna a billentyűzet elé ülnöm, ha nem történik két olyan apróság, melyekről nem szeretném, ha feledésbe merülnének.

Az egyik figyelemre méltó dolgot pesterzsébeti képviselőnk, Mach Péter egyik facebook-bejegyzéséhez mellékelt alábbi fotója kapcsán látom érdemesnek megemlíteni:

koszorúk Pesterzsébeten.jpg

Koszorúk Peterzsébeten ....

Mivel a 22-i, Béke téri megemlékezésen nekem is feltűnt a FIDESZ koszorújának "különleges" színvilága, ma reggel visszamentem, hogy elkészülhessen a fotó:

Koszorúk a 18. kerületben.jpg

... és Pestszentlőrincen.

IMG_6326.JPGS ha valakiben kétségek maradtak volna, vagy feltételezné a véletlenek szerencsétlen egybeesését, számukra itt a fotó a mai, pestszentimrei megemlékezésen elhelyezett FIDESZ-koszorúról:

A másik pedig az a polgármesteri beszéd volt, melyet a hivatalos ünnepséget követő kiállítás-megnyitó kapcsán hallgathattunk meg, s amely nem volt híján azoknak az indulatos, harcos frázisoknak, aktuálpolitikai utalásoknak, melyeket más, nálunk szerencsétlenebb kerületekben eddig is minden alkalommal el kellett szenvedjenek a megemlékezésekre kilátogatók, s melyektől mindez idáig dicséretesen önkorlátozó módon megkímélt bennünket e kerület vezetése.  Több beszédét hallottam már Ughy Attilának, s azokról eddig inkább elismerően szólhattam. Most azonban különösen bántó volt mindezt hallani egy tanár embertől, akinek habitusához, általam eddig megismert személyiségéhez nem illik a konfrontációt előtérbe helyező "kampányszöveg". Korábban írtam: magasra tették a lécet kerületi megemlékezéseink kapcsán. Most azt kell látnom, miközben a szónokok magasugrásban indulva elegánsan vitték az akadályt, polgármesterünk sportágat váltva limbózott egyet, s átsétált alatta. Kár volt ...

Címkék: ünnep rendezvény helyi politika FIDESZ Párbeszéd Magyarországért PM

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://petrovai.blog.hu/api/trackback/id/tr305595720

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.