Hirdetés

Hirdetés

Magamról

A Párbeszéd Magyarországért Párt XVIII. kerületi önkormányzati képviselője vagyok.

A 2014 évi önkormányzati választáson a kerületi demokratikus ellenzéki erők összefogásának listájáról kerültem a testületbe. A PM két képviselővel vesz részt a munkában. Kezdetben Horváth Zsófia képviselőtársammal alkottuk a PM kerületi képviselőcsoportját, 2017 januárja óta pedig Somody László frakciónk másik tagja. Jómagam építész és településtervező, városgazdász végzettségem okán a Településfejlesztési és Fenntartható Fejlődés Bizottságának vagyok tagja.

Állandó oldalak

Találkozzunk a Facebookon!

  

Szerintem ...

Szerintem ez a minimum

Friss topikok

Címkék

56 (1) akciók (4) állatvédelem (1) alpolgármester (1) Bajnai (1) beiratkozás (1) beszámolók (5) bevándorló (2) BKK (1) Bogányi-zongora (1) Bókaytelep (5) Bókay iskola (1) Budapest (2) civil (1) csatorna (1) csatornázás (2) díjazás (1) Dömötör (2) egészségügy (2) együttműködés (1) energetika (1) energiabeszerzés (2) építőipar (1) erdőírtás (1) események (1) EU (1) EU-s projektek (2) FCSM (2) FIDESZ (18) forgalomszervezés (2) FTSZV (1) gárda (1) gazdaság (1) Gilice tér (2) gyermekéhezés (1) Halmierdő (1) helyi politika (19) hírek (13) iskola (5) Karácsony (1) Karácsony Gergely (2) kéményseprés (1) környezetvédelem (6) Környezetvédelmi Világnap (1) korszerűsítés (1) közbiztonság (5) közérdekű (13) közlekedés (1) közmeghallgatás (3) közpolitika (10) közszolgáltatás (1) köztartozás-mentesség (1) Krisár (1) KT-ülés (11) Kubatov (2) Kucsák (9) külpolitika (2) Kunhalmi (2) Kunhalmi Ágnes (2) lakásépítés (1) lakópark (1) Lévai (1) LMP (2) M0 (9) magasház (1) Magnet Bank (1) Matolcsy (1) megemlékezés (1) menekült (2) menkült (1) migráns (2) MNB (1) Momentum Mozgalom (1) népírtás (1) NER (1) offshore (1) oktatás (2) OLAF (1) önkormányzati választás (1) órarend (1) örmények (1) országos (23) országos lista (1) pályázat (1) Párbeszéd (69) Párbeszéd Magyarországért (84) Párizs (1) Pestszentlőrinc (4) Péterhalmi erdő (2) PM (79) rendezvény (8) rezsiharc (1) Scheiring Gábor (1) Simon (2) Somody (1) sport (1) Szabó Rebeka (1) tájékoztatás (6) terror (2) TFFB (3) törvénykezés (1) Trianon (1) Ughy (21) ügyek (60) ünnep (6) útépítés (2) vagyonnyilatkozat (1) válaszolok (2) választás 2018 (1) vélemény (6) XVIII. kerület (1) Címkefelhő

Feedek

A minap a Hivatalba menve egy új, "szívűgyes" logóval feldíszített fehér Honda Insight köszöntött a parkolóban. Első meglepetésemből felocsúdva rögtön jött a másik, egy ezüst színű Honda Jazz is állt egy kicsit odább - rajta szintén a kék-zöld szíves logó. "De jól megy nekünk!" - volt az első önkéntelen reakcióm, de aztán gyanút fogtam: mindkét autón a Honda "kék égboltot gyermekeinknek" matricája is ott díszelgett, hátul pedig fénylő betűk hírdették: hybrid! "Akkor talán mégsem a mienk a járgány. Valamilyen promóció lehet." Jól szemügyre vettem a két autót, s hogy azok is megcsodálhassák őket, akik csak e blogból értesültek érkezésükről, álljon itt pár fotó is róluk:
Nem tévedtem. Pár kérdés után kiderült, a Honda cég három hónapra, kipróbálásra adta oda a két járművet - nyilván azzal a szándékkal, hogy ha megtetszik, ilyet vásárolunk majd. Ahogy az ilyenkor lenni szokott, ezek az autók majd valamilyen "kedvező pénzügyi konstrukcióval" megtámogatva már szinte biztos, hogy nálunk is maradnak.


Jó lesz-e ez nekünk? Amibivalens érzésekkel hagytam ott a hivatali parkolót. A hybrid hajtásláncú járművek ma az optimumot nyújtják a környezettudatosságot és  gazdaságosságot egyaránt szem előtt tartani kívánó vásárlóknak. A benzines, vagy dízeles járműveknél tisztábbak, csendesebbek, kevesebbet fogyasztanak és kevesebb regisztrációs adójuk folytán még meg is fizethetők, míg az ellenpólust képező, tisztán elektromos autók ma még nagyon drágák és eléggé korlátozottan használhatók. Ha ezt a szempontot nézem, jó döntés a hybridet választani.


Egy új autó fenntartása az első pár éveben olcsóbb, mint a flottánk gerincét képező, több éves autóké. Itt a garancia, az új, megbízhatóbb technológia - tehát várhatóan kevesebbet fogunk rá költeni, mint idősebb társaikra.


Ugyanakkor semmi sincs ingyen! Ezek az autók sem lesznek. És nem vagyok meggyőződve arról, hogy Önkormányzatunk jelen gazdasági helyzetében új gépkocsik beszerzése - legyenek azok még oyl környezetbarátak, olcsón fenntarthatóak - a legégetőbb feladat.
Nem akarok az "örökké fanyalgó ellkenzéki" szerepébe kerülni, ezért inkább optimistán tekintek a jövőbe, és várom a tapasztalatokat, s azok alapján a döntést (mert ugye a tapasztalatok alapján fognak kerületünk vezetői dönteni?!): mennek, vagy jönnek az új hybridek az önkormányazti flottába?

Címkék: hírek

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://petrovai.blog.hu/api/trackback/id/tr395392997

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.