Hirdetés

Hirdetés

Magamról

A Párbeszéd Magyarországért Párt XVIII. kerületi önkormányzati képviselője vagyok.

A 2014 évi önkormányzati választáson a kerületi demokratikus ellenzéki erők összefogásának listájáról kerültem a testületbe. A PM két képviselővel vesz részt a munkában. Kezdetben Horváth Zsófia képviselőtársammal alkottuk a PM kerületi képviselőcsoportját, 2017 januárja óta pedig Somody László frakciónk másik tagja. Jómagam építész és településtervező, városgazdász végzettségem okán a Településfejlesztési és Fenntartható Fejlődés Bizottságának vagyok tagja.

Állandó oldalak

Találkozzunk a Facebookon!

  

Szerintem ...

Szerintem ez a minimum

Friss topikok

Címkék

56 (1) akciók (4) állatvédelem (1) alpolgármester (1) Bajnai (1) beiratkozás (1) beszámolók (5) bevándorló (2) BKK (1) Bogányi-zongora (1) Bókaytelep (5) Bókay iskola (1) Budapest (2) civil (1) csatorna (1) csatornázás (2) díjazás (1) Dömötör (2) egészségügy (2) együttműködés (1) energetika (1) energiabeszerzés (2) építőipar (1) erdőírtás (1) események (1) EU (1) EU-s projektek (2) FCSM (2) FIDESZ (18) forgalomszervezés (2) FTSZV (1) gárda (1) gazdaság (1) Gilice tér (2) gyermekéhezés (1) Halmierdő (1) helyi politika (19) hírek (13) iskola (5) Karácsony (1) Karácsony Gergely (2) kéményseprés (1) környezetvédelem (6) Környezetvédelmi Világnap (1) korszerűsítés (1) közbiztonság (5) közérdekű (13) közlekedés (1) közmeghallgatás (3) közpolitika (10) közszolgáltatás (1) köztartozás-mentesség (1) Krisár (1) KT-ülés (11) Kubatov (2) Kucsák (9) külpolitika (2) Kunhalmi (2) Kunhalmi Ágnes (2) lakásépítés (1) lakópark (1) Lévai (1) LMP (2) M0 (9) magasház (1) Magnet Bank (1) Matolcsy (1) megemlékezés (1) menekült (2) menkült (1) migráns (2) MNB (1) Momentum Mozgalom (1) népírtás (1) NER (1) offshore (1) oktatás (2) OLAF (1) önkormányzati választás (1) órarend (1) örmények (1) országos (23) országos lista (1) pályázat (1) Párbeszéd (69) Párbeszéd Magyarországért (84) Párizs (1) Pestszentlőrinc (4) Péterhalmi erdő (2) PM (79) rendezvény (8) rezsiharc (1) Scheiring Gábor (1) Simon (2) Somody (1) sport (1) Szabó Rebeka (1) tájékoztatás (6) terror (2) TFFB (3) törvénykezés (1) Trianon (1) Ughy (21) ügyek (60) ünnep (6) útépítés (2) vagyonnyilatkozat (1) válaszolok (2) választás 2018 (1) vélemény (6) XVIII. kerület (1) Címkefelhő

Feedek

A minap egy meglehetősen aljas kis bejegyzés jelent meg a helyi jobbik honlapján. (http://jobbik18.hu/?p=3119)
Azt írják: "Miközben mi a magyar emberek érdekében munkánkat végeztük, voltak, akik felhőtlen szórakozással múlatták az időt a „Szeptemberi Kóstoló” elnevezésű rendezvényen. Egy pillanatra sem láttuk az arcukon az együttérzés, a segíteni akarás jeleit. Nem vártuk – és nem is történt meg! -, hogy megtiszteljék a kétségbeesett hiteleseket aláírásukkal."
Mellette fotók a Jobbik pultjainál aláíró emberekről, illetve az LMP sátráról, bográcsairól.
Nem vitt rá a lélek, hogy azon a felületen reagáljak, szó nélkül mégsem hagyhatom.

  • Egyrészt magas labda, leütöm: nem csoda, hogy nem látták az arcunkon e jeleket, hiszen állításuk szerint "A törvényeket betartva nem mentünk be a létesítmény területére". Bizony, úgy nehéz ...
  • Másrészt, ha mégis bejöttek volna, a kezünket kellett volna figyelni. És a bográcsokat. Azzal és azokból osztottunk ki ugyanis több, mint 6 kg húsból készült pörköltet ingyen  közel 40-50 rászorulónak. És sajnos nem jutott mindenkinek ... Ismerjük a kerületi családok többségének anyagi helyzetét, számítottunk az ételosztás szükségességére. Szomorú tény, de készültünk rá. Sőt, azt is elmondjuk - miért ne dicsérjünk másokat, ahelyett, hogy hazug állításokkal feketítünk be másokat -, hogy volt még pár csapat, aki hasonló felkészültséggel érkezett. Mi, ők így segítettünk aznap.
  • És akkor harmadrészt: Hogyan segített eközben a Jobbik? "Az én házam, az én váram!" fedőnevű aláírásgyűjtés leple alatt a Jobbik nem csinál mást, mint új Kubatov-listákat állít össze. Orbán Viktor mondta amerikai diplomatáknak a Wikileaks által kiszivárogtatott táviratok tanúsága szerint: "Hagyják figyelmen kívül amit mondok, arra figyeljenek, amit teszek!" Fogjanak kezet a Jobbikkal, és el se engedjék! Mit tett a Jobbik a devizahitelesekért? Benyújtott egy olyan törvényjavaslatot az ügyben, ami mérsékelné ugyan a behajtók jövedelmét, és megtakarítana ügyvédi kiadásokat a devizahiteleseknek, de egyet nem tenne meg: nem védené meg otthonaikat. (http://www.parlament.hu/irom39/04090/04090.pdf)

Azok számára, akik nem szeretnek jogi szövegeket értelmezni, idézem Bertha Szilvia, a Jobbik parlamenti képviselőjének hétfői sajtótájékoztatóján elhangzott értelmezését:
"A javaslatban azt kezdeményezik, hogy az adósok csak a fedezet erejéig - vagyis az ingatlan eladási áráig - legyenek felelősök a bankok felé, és a fedezet elvesztése után ne lehessen rajtuk további követeléseket érvényesíteni.

A másik javaslat értelmében ingyenes állami jogi segítségnyújtást biztosítanának a hiteleseknek, mivel a Jobbik szerint sok esetben a bajba jutott adósoknak nincsen anyagi lehetőségük ügyvédet fogadni és jogi tanácsokat kérni.
A harmadik javaslat értelmében a Jobbik az eladási ár két százalékában maximalizálná a végrehajtói jutalékot, amely a párt szerint ma sok esetben aránytalanul megnöveli az adósok terheit."
Nincs más megjegyzésem ....

Címkék: rendezvény helyi politika

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://petrovai.blog.hu/api/trackback/id/tr15392935

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.