Hirdetés

Hirdetés

Magamról

A Párbeszéd Magyarországért Párt XVIII. kerületi önkormányzati képviselője vagyok.

A 2014 évi önkormányzati választáson a kerületi demokratikus ellenzéki erők összefogásának listájáról kerültem a testületbe. A PM két képviselővel vesz részt a munkában. Kezdetben Horváth Zsófia képviselőtársammal alkottuk a PM kerületi képviselőcsoportját, 2017 januárja óta pedig Somody László frakciónk másik tagja. Jómagam építész és településtervező, városgazdász végzettségem okán a Településfejlesztési és Fenntartható Fejlődés Bizottságának vagyok tagja.

Állandó oldalak

Találkozzunk a Facebookon!

  

Szerintem ...

Szerintem ez a minimum

Friss topikok

Címkék

56 (1) akciók (4) állatvédelem (1) alpolgármester (1) Bajnai (1) beiratkozás (1) beszámolók (5) bevándorló (2) BKK (1) Bogányi-zongora (1) Bókaytelep (5) Bókay iskola (1) Budapest (2) civil (1) csatorna (1) csatornázás (2) díjazás (1) Dömötör (2) egészségügy (2) együttműködés (1) energetika (1) energiabeszerzés (2) építőipar (1) erdőírtás (1) események (1) EU (1) EU-s projektek (2) FCSM (2) FIDESZ (18) forgalomszervezés (2) FTSZV (1) gárda (1) gazdaság (1) Gilice tér (2) gyermekéhezés (1) Halmierdő (1) helyi politika (19) hírek (13) iskola (5) Karácsony (1) Karácsony Gergely (2) kéményseprés (1) környezetvédelem (6) Környezetvédelmi Világnap (1) korszerűsítés (1) közbiztonság (5) közérdekű (13) közlekedés (1) közmeghallgatás (3) közpolitika (10) közszolgáltatás (1) köztartozás-mentesség (1) Krisár (1) KT-ülés (11) Kubatov (2) Kucsák (9) külpolitika (2) Kunhalmi (2) Kunhalmi Ágnes (2) lakásépítés (1) lakópark (1) Lévai (1) LMP (2) M0 (9) magasház (1) Magnet Bank (1) Matolcsy (1) megemlékezés (1) menekült (2) menkült (1) migráns (2) MNB (1) Momentum Mozgalom (1) népírtás (1) NER (1) offshore (1) oktatás (2) OLAF (1) önkormányzati választás (1) órarend (1) örmények (1) országos (23) országos lista (1) pályázat (1) Párbeszéd (69) Párbeszéd Magyarországért (84) Párizs (1) Pestszentlőrinc (4) Péterhalmi erdő (2) PM (79) rendezvény (8) rezsiharc (1) Scheiring Gábor (1) Simon (2) Somody (1) sport (1) Szabó Rebeka (1) tájékoztatás (6) terror (2) TFFB (3) törvénykezés (1) Trianon (1) Ughy (21) ügyek (60) ünnep (6) útépítés (2) vagyonnyilatkozat (1) válaszolok (2) választás 2018 (1) vélemény (6) XVIII. kerület (1) Címkefelhő

Feedek

Tisztelt 18. kerületi lakosok, kedves barátaink!

Évtizedes hagyomány, hogy szeptember első hétvégéje a közös bográcsozás, sütögetés ideje, amikor is összegyűlik a kerület apraja-nagyja, és eltölt közösen egy vidám, hangulatos napot egy kellemes helyen.
Ez a hely sok-sok éve a Bókay Kert árnyat adó lombjai alatt felállított sátrak és színpadok környezete volt. Az esemény - SzeptemberFeszt - mindig nagyon sok embert vonzott. Így volt ez akkor is, amikor névhasználati és gazdasági viták miatt az eredetileg kerületünkben indult kezdeményezés a Városligetbe költözött. Volt erő a kerületi közösségben, hogy folytassa a hagyományt, s kissé megváltozott néven - Szeptember Fesztivál -, de szinte változatlan tartalommal éljen tovább a rendezvény mindenki örömére.  Figyelve a kerületi eseménynaptárat, a megszokott időpontban ez a program hiányzott bántón hiányzott. Több kerületi civil szervezet és más autonóm közösség, helyi lokálpatrióták sokasága gondolta úgy, kár lenne ezért a szép hagyományért és életre hívott egy új kezdeményezést. A rendezvénynek a Civil Piknik nevet adták, helyszínéül pedig a Péterhalmi erdőt választották. (http://5mp.eu/web.php?a=civilpiknik)
A Lehet Más a Politika kerületi csoportja örömmel csatlakozik minden hasonló, a helyi kötődést, a helyi közösségek épülését, fejlődését elősegítő megmozduláshoz, így természetesen részt veszünk a rendezvényen, és erre buzdítjuk önöket, erre buzdítunk benneteket is. Jöjjenek, gyertek el szeptember 3-án a Péterhalmi erdőbe egy kis főzőcskézésre, beszélgetésre, gondtalan, örömteli együttlétre! Búcsúztassuk el együtt a nyarat, ajándékozzuk meg gyermekeinket még egy gazdag programmal, ha már az óvoda, iskola ilyen gyorsan visszatért mindennapjaikba!
A történet itt még nem ér véget. A kerület vezetése azért nem hagyja program nélkül polgárait, és - bár nem a megszokott időpontban, és szintén új néven - ugyancsak rendez egy hasonló tematikájú eseményt egy hétre rá, szeptember 10-én. (http://www.szeptemberikostolo.hu/) Az állandóságot ez esetben a helyszín, a Bókay Kert képviseli. Magáról az eseményről sok újat már nem lehet elmondani. Nyilván való, hogy a kerület anyagi lehetőségei messze többet tesznek lehetővé, mint néhány, amúgy is meggyengített civil szerveződés erőforrásai, így a programok ez utóbbi rendezvényen minden bizonnyal változatosabbak, sokrétűbbek lesznek, melyet az előbbin családias, baráti hangulattal lehet pótolni.
Úgy döntöttünk, ezen a rendezvényen is állítunk sátrat, indítunk csapatot, és azt javasoljuk, amennyiben időtök engedi, gyertek el a jövő héten is. Folytassuk az előző héten megkezdett  beszélgetéseket, főzzünk jobb pörköltöt, vagy egészen más étket, mint egy héttel korábban! Erősítsük magunkat, s részvételünkkel ezt az eseményt is!
Lesznek persze hangok - mikor nincsenek? - , melyek megpróbálják a két eseményt egymással szembe állítani, az egyiket a hivatalos városvezetés, a másikat az ellenzék saját rendezvényének beállítani, s ezáltal politikát vinni oda, ahol annak semmi helye. Ezért - bár furcsa lesz ilyet egy politikai párttól hallani - száműzzük e napokra s ezen rendezvények kapcsán a politikát! Érezzük, érezzétek jól magatokat! Ki itt, ki ott, ki mindkét helyen ...

Címkék: rendezvény

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://petrovai.blog.hu/api/trackback/id/tr145392927

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.