Hirdetés

Hirdetés

Magamról

A Párbeszéd Magyarországért Párt XVIII. kerületi önkormányzati képviselője vagyok.

A 2014 évi önkormányzati választáson a kerületi demokratikus ellenzéki erők összefogásának listájáról kerültem a testületbe. A PM két képviselővel vesz részt a munkában. Kezdetben Horváth Zsófia képviselőtársammal alkottuk a PM kerületi képviselőcsoportját, 2017 januárja óta pedig Somody László frakciónk másik tagja. Jómagam építész és településtervező, városgazdász végzettségem okán a Településfejlesztési és Fenntartható Fejlődés Bizottságának vagyok tagja.

Állandó oldalak

Találkozzunk a Facebookon!

  

Szerintem ...

Szerintem ez a minimum

Friss topikok

Címkék

56 (1) akciók (4) állatvédelem (1) alpolgármester (1) Bajnai (1) beiratkozás (1) beszámolók (5) bevándorló (2) BKK (1) Bogányi-zongora (1) Bókaytelep (5) Bókay iskola (1) Budapest (2) civil (1) csatorna (1) csatornázás (2) díjazás (1) Dömötör (2) egészségügy (2) együttműködés (1) energetika (1) energiabeszerzés (2) építőipar (1) erdőírtás (1) események (1) EU (1) EU-s projektek (2) FCSM (2) FIDESZ (18) forgalomszervezés (2) FTSZV (1) gárda (1) gazdaság (1) Gilice tér (2) gyermekéhezés (1) Halmierdő (1) helyi politika (19) hírek (13) iskola (5) Karácsony (1) Karácsony Gergely (2) kéményseprés (1) környezetvédelem (6) Környezetvédelmi Világnap (1) korszerűsítés (1) közbiztonság (5) közérdekű (13) közlekedés (1) közmeghallgatás (3) közpolitika (10) közszolgáltatás (1) köztartozás-mentesség (1) Krisár (1) KT-ülés (11) Kubatov (2) Kucsák (9) külpolitika (2) Kunhalmi (2) Kunhalmi Ágnes (2) lakásépítés (1) lakópark (1) Lévai (1) LMP (2) M0 (9) magasház (1) Magnet Bank (1) Matolcsy (1) megemlékezés (1) menekült (2) menkült (1) migráns (2) MNB (1) Momentum Mozgalom (1) népírtás (1) NER (1) offshore (1) oktatás (2) OLAF (1) önkormányzati választás (1) órarend (1) örmények (1) országos (23) országos lista (1) pályázat (1) Párbeszéd (69) Párbeszéd Magyarországért (84) Párizs (1) Pestszentlőrinc (4) Péterhalmi erdő (2) PM (79) rendezvény (8) rezsiharc (1) Scheiring Gábor (1) Simon (2) Somody (1) sport (1) Szabó Rebeka (1) tájékoztatás (6) terror (2) TFFB (3) törvénykezés (1) Trianon (1) Ughy (21) ügyek (60) ünnep (6) útépítés (2) vagyonnyilatkozat (1) válaszolok (2) választás 2018 (1) vélemény (6) XVIII. kerület (1) Címkefelhő

Feedek

Ma délután három órától rendkívüli, kihelyezett OKSIB ülés volt a Bókay kertben. Az ülés egyetlen napirendi pontja az LMP előterjesztése volt, mely a kert területén ideiglenes jelleggel létesítendő műjégpálya megvalósításának támogatását kérte a bizottságtól. Az ügyön már régóta dolgozunk, azonban a korábbi, támogató bizottsági állásfoglalás eredményeképp már beindult a hivatal és a befogadó intézmény gépezete is:
A Bókay kert munkatársai versenyajánlatokat szereztek be, feltárták megvalósíthatóság műszaki feltételeit, és az ahhoz kapcsolódó pénzügyi kondíciókat, tárgyaltak kiszolgáló személyzetről, kapcsolódó szolgáltatásokról - egyszóval mindarról, amitől a tervezett műjégpálya nem csak egy műszaki produktum, hanem egy új, bár ideiglenes sport- és szabadidős létesítmény is lesz.
A Polgármesteri Hivatalból Fellegi Ildikóra szignálták ki a feladatot, hogy a begyűjtött adatok felhasználásával a szándékainkat leginkább tükröző jogszerű előterjesztést állítson össze, aki ennek rendkívül pedánsan eleget is tett. 
Ahogy azt a korábbi bejegyzésben is írtam, a kerület FIDESZ-es vezetése is fölkarolta az ötletet: Ughy Attila polgármester külön személyt rendelt ki a projekt mellé, és még jelenleg is folynak a tárgyalások lehetséges támogatókkal annak érdekében, hogy a kerületnek minél kevesebb pénzébe kerüljön a megvalósítás - vagy minél tovább tarthasson az üzemeltetés. Mind Szarvas Attila, az OKSIB elnöke, mind Kőszegi János alelnök nagyon konstruktív módon állt a kérdéshez, így elmondhatjuk, hogy egy jó ügy érdekében ellenzékből sikerült magunk mellé állítani a kormányzó többséget.
Az eredeti előterjesztés a helyszínen annyit módosult, hogy a Bizottság meghagyta a mozgásteret a szerződés aláírására följogosított polgármesternek a tekintetben, hogy amennyiben a támogatói tárgyalások a napokban eredményesen zárulnak, ne csak az eredeti ajánlat szerinti egy hónapra, hanem hosszabb időre is leszerződhessen.
Az utolsó pillanatban Orsi telefonos egyeztetéséből még az is kiderült, hogy a pályát bérbe adó cég tud bérbe adható korcsolyákat is biztosítani, valamint embert is hozzá, aki ezt a szolgáltatást végzi, így annak sem kell lemaradnia a lehetőségről, akinek nincs saját sporteszköze.
Végül a bizottság jelen levő öt tagja egyhangú támogató döntést hozott a kérdésben!
Jelen állás szerint tehát december 27-én nyit a pálya és január 30-ig tart nyitva a Bókay kertben, a felhagyott teniszpálya helyén. Ha a polgármester tárgyalásai sikerrel zárulnak, úgy a nyitva tartás egészen február végéig meghosszabbodhat.
A tárgyalásoktól függetlenül a szerződés napokon belül létrejöhet, és akkor elmondhatjuk: közösen hoztunk össze valami jót, amiért mindenkit, aki ebben támogatóként, segítőként akár csak egy kicsit is részt vett, nagy köszönet illet!

Címkék: ügyek

Szólj hozzá! · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://petrovai.blog.hu/api/trackback/id/tr555392868

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Jégcsarnokot, sporthotelt javasolt a kerületi Párbeszéd 2017.05.16. 19:08:47

Ma délután a kerületi sportfejlesztésekről szervezett tájékoztatót a sportért (is) felelős Dr. Lévai István Zoltán alpolgármester a kerületi ellenzéki pártok képviselői számára. Az invitálást elfogadtuk, a megbeszélésen a Párbeszéd részéről Petrovai Lá...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.