Hirdetés

Hirdetés

Magamról

A Párbeszéd Magyarországért Párt XVIII. kerületi önkormányzati képviselője vagyok.

A 2014 évi önkormányzati választáson a kerületi demokratikus ellenzéki erők összefogásának listájáról kerültem a testületbe. A PM két képviselővel vesz részt a munkában. Kezdetben Horváth Zsófia képviselőtársammal alkottuk a PM kerületi képviselőcsoportját, 2017 januárja óta pedig Somody László frakciónk másik tagja. Jómagam építész és településtervező, városgazdász végzettségem okán a Településfejlesztési és Fenntartható Fejlődés Bizottságának vagyok tagja.

Állandó oldalak

Találkozzunk a Facebookon!

  

Szerintem ...

Szerintem ez a minimum

Friss topikok

Címkék

56 (1) akciók (4) állatvédelem (1) alpolgármester (1) Bajnai (1) beiratkozás (1) beszámolók (5) bevándorló (2) BKK (1) Bogányi-zongora (1) Bókaytelep (5) Bókay iskola (1) Budapest (2) civil (1) csatorna (1) csatornázás (2) díjazás (1) Dömötör (2) egészségügy (2) együttműködés (1) energetika (1) energiabeszerzés (2) építőipar (1) erdőírtás (1) események (1) EU (1) EU-s projektek (2) FCSM (2) FIDESZ (18) forgalomszervezés (2) FTSZV (1) gárda (1) gazdaság (1) Gilice tér (2) gyermekéhezés (1) Halmierdő (1) helyi politika (19) hírek (13) iskola (5) Karácsony (1) Karácsony Gergely (2) kéményseprés (1) környezetvédelem (6) Környezetvédelmi Világnap (1) korszerűsítés (1) közbiztonság (5) közérdekű (13) közlekedés (1) közmeghallgatás (3) közpolitika (10) közszolgáltatás (1) köztartozás-mentesség (1) Krisár (1) KT-ülés (11) Kubatov (2) Kucsák (9) külpolitika (2) Kunhalmi (2) Kunhalmi Ágnes (2) lakásépítés (1) lakópark (1) Lévai (1) LMP (2) M0 (9) magasház (1) Magnet Bank (1) Matolcsy (1) megemlékezés (1) menekült (2) menkült (1) migráns (2) MNB (1) Momentum Mozgalom (1) népírtás (1) NER (1) offshore (1) oktatás (2) OLAF (1) önkormányzati választás (1) órarend (1) örmények (1) országos (23) országos lista (1) pályázat (1) Párbeszéd (69) Párbeszéd Magyarországért (84) Párizs (1) Pestszentlőrinc (4) Péterhalmi erdő (2) PM (79) rendezvény (8) rezsiharc (1) Scheiring Gábor (1) Simon (2) Somody (1) sport (1) Szabó Rebeka (1) tájékoztatás (6) terror (2) TFFB (3) törvénykezés (1) Trianon (1) Ughy (21) ügyek (60) ünnep (6) útépítés (2) vagyonnyilatkozat (1) válaszolok (2) választás 2018 (1) vélemény (6) XVIII. kerület (1) Címkefelhő

Feedek

A választási kampány során sok ismerősünk, szimpatizánsunk jelezte, hogy örülnének, ha lenne kerületünkben lehetőség legalább a tél folyamán korcsolyázásra. Ha jobban belegondolunk, kerületünk igazi "paradicsoma" lehetne a téli sportoknak, hiszen a Bókay Kertben télen-nyáron  nyitva áll a sípálya, télen ott a szánkópálya is (amiből az alapvetően síkvidéki környezet ellenére továbbiak is találhatók a közelben). Már csak a korcsolyapálya hiányzik. Úgy gondoltuk, tegyünk érte!
A kerület vezetőivel folytatott előzetes informális beszélgetéseken ötletünk támogatást élvezett,  hasonló jelzéseket kaptunk az OKSIB tagjaitól is, ezért elkezdtük a munkát. A szóba jöhető területek közül választásunk a Bókay Kertre esett. A közös döntést személyre szabott munka követte, melynek oroszlánrészét az OKSIB-ba külsős bizottsági tagként delegált Kovács Orsi végezte. Keresett lehetséges üzemeltetőt, kihívta megtekinteni a helyszínt, kiválasztották a legalkalmasabb területet, és végül megkaptuk az árajánlatot.
Az ajánlat ismeretében ismét megkereshettük az illetékes bizottságot, ahol továbbra is támogatást élvezett az ötletünk. Az informális szakasz ezzel lezárult, innen a hivatalos utat jártuk.
Megkerestük a Bókay Kertet, tárgyaltunk az illetékesekkel. Lesz befogadó nyilatkozatunk, tájékozódtunk a műszaki feltételek biztosíthatóságáról és minden más, az üzemeléshez szükséges  egyéb kérdésről: jegyszedőkről, őrzésről, öltözőről, elsősegély-helyről, forralt borról ;-) . Tisztázódott, hogy természetesen kellenek verseny-ajánlatok is, meg kell próbálni alkudni, amit csak lehet, és az is, hogy a Bókay Kert saját anyagi lehetőségei nem elegendőek a projekt megvalósítására. Az önkormányzat segítségét kell kérni a pálya bérleti díjához, az ideiglenes energia-biztosításhoz, és - amennyiben az időjárás-felelőssel nem sikerül kielégítő egyezségre jutnunk, és a tervezett időszakban "befűt nekünk", úgy - a műjégpálya elektromos energia-költségeinek fedezéséhez is. Mindezek ismeretében elkészítettem és a főjegyző-asszonynak eljuttattam egy összefoglalót, ami alapján  a hivatal munkatársai el tudják készíteni a megfelelő tartalmú előterjesztést. Reményeink szerint a jövő heti (rendes) OKSIB ülésre bekerülhet a szabályos előterjesztés, és ha a bizottság támogatja, úgy csütörtökön, a Képviselő-testület ülésén már szavazhatunk is a kérdésről.
Hát itt tartunk most ...
Pontosabban ott, hogy a projekt mellé a polgármester odarendelte kabinetfőnökét amolyan "ügygondnoknak", így reményekkel telve várhatjuk a jövő hetet ...

Címkék: ügyek

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://petrovai.blog.hu/api/trackback/id/tr485392863

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.